«Μια Συμφωνία για την Ιθάκη» | Παρουσίαση συλλεκτικού δίσκου στον Ιανό | Ήμασταν εκεί

Με στόχο την ενίσχυση του έργου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΙΘΑΚΗ, παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης (13/4) ο συλλεκτικός δίσκος «Μια συμφωνία για την Ιθάκη» στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Πρόκειται για μια αφιλοκερδή προσπάθεια από καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Δώρος Δημοσθένους, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Severine Maquaire και ο Vassilikos, οι οποίοι ερμηνεύουν γνωστά κομμάτια σπουδαίων συνθετών, μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Ο «Αύγουστος», το «Εγώ Μιλάω Για Δύναμη», «Across The Universe», «All Alone Am I/ Μην Tον Ρωτάς Τον Ουρανό», «Όνειρο Ήτανε», «Αν», «Να’σαι Καλά», «Δημοσθένους Λέξις», συμπεριλαμβάνονται στο album σε νέες ενορχηστρώσεις υπό τη μουσική διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ.

Το «Μικρόφωνο» βρέθηκε στην παρουσίαση και εξασφάλισε για τους αναγνώστες του αποκλειστικές δηλώσεις από τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Γιάννη Κότσιρα. Η δημοφιλής ερμηνεύτρια δήλωσε: «Είναι υποχρέωση όλων να βοηθάμε το ΚΕΘΕΑ, δεν είναι απλά σημαντικό, αλλά υποχρέωση. Η πρωτοβουλία του ΚΕΘΕΑ είναι εθελοντική και βάλλεται συνεχώς από πολλούς παράγοντες. Πρόκειται για κοινότητες επανένταξης των εξαρτημένων ατόμων. Επειδή οι επιχορηγήσεις μειώνονται συνεχώς στην εποχή μας λόγω οικονομικής κρίσης, για αυτό και όλοι εμείς πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια του ΚΕΘΕΑ, για κάθε άνθρωπο που μπορεί να μπει, αλλά να βγει νικητής από τη δική του μάχη. Δεν είναι βοήθεια, είναι υποχρέωση μας λοιπόν.Η σύμπραξη με το σύνολο της κρατικής ορχήστρας Θεσσαλονίκης είναι μόνο μεγάλη τιμή για μας τους τραγουδιστές και η παρουσία του Αλέξανδρου Μυράτ σφραγίζει με τον καλύτερο τρόπο αυτή την ενέργεια».

Με τη σειρά του ο Γιάννης Κότσιρας δήλωσε: «Ζούμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη εποχή και σε αυτή την εποχή είναι καλό να μην μένουμε αμέτοχοι, αλλά με διάθεση συμπαράστασης να στηρίζουμε όλες τις κοινωνικές ομάδες και στις δράσεις που γίνονται για να βελτιωθεί η κοινωνία μας οφείλουμε να είμαστε εκεί. Εμείς συνεργαστήκαμε με πολύ κόσμο εθελοντικά και φτιάξαμε αυτό το, κατά την άποψή μου, χωρίς να ντρέπομαι να το πω, αριστούργημα. Θέλω να φτάσει στα σπίτια όλων και ελπίζω να γίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον από άλλους φορείς και καλλιτέχνες. Δεν είναι μόνο καλλιτεχνικό, αλλά κοινωνικό το κριτήριο, γιατί όταν το κράτος αδυνατεί να έχει κοινωνική πολιτική, τότε οφείλουμε και μπορούμε με τον εθελοντισμό να καλύψουμε κάποιες μικρές τρύπες. Ας σταθούμε σε αυτή την καλή πράξη που έγινε και μακάρι να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται».

Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο Δώρος Δημοσθένους ο οποίος έδειξε τη χαρά του χαρακτηρίζοντας ως συγκλονιστική την εμπειρία της συμμετοχής του σε αυτή την πράξη, ενώ αφιέρωσε το τραγούδι «Στη Μόσχα» στον Φιλήμονα, τον αδελφό του διευθυντή του ΚΕΘΕΑ Φαίδωνα Καλοτεράκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν την ηχογράφηση.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η θήκη του CD και το συνοδευτικό πολύπτυχο σχεδιάστηκαν και τυπώθηκαν από το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη κάτω από οικολογικά πρότυπα.

DSC_0005 DSC_0009 DSC_0012 DSC_0027 DSC_0035 DSC_0037 DSC_0043 DSC_0045 DSC_0060 DSC_0061 DSC_0064 DSC_0066 DSC_0067

Επιμέλεια κειμένου: Μιχάλης Οικονομάκος

Φωτογραφίες: Δήμητρα Πάντα

Tags:

  • Είμαι Πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων. Είχα πάθος με τη μουσική και τη δημοσιογραφία από μικρό παιδί και τώρα τα συνδυάζω και τα δυο. Αγαπημένοι καλλιτέχνες: Έλενα Παπαρίζου, Νίκος Οικονομόπουλος. Ακολουθήστε με στα social media Facebook-> Mike Economakos Twitter-> @Mike_Economakos Instagram-> mike_economakos Snapchat-> mike-econ

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

6 − 1 =

Ads