Ο Steven των Μy Excuse στο “Μικρόφωνο”: “Δεν βάζω ποτέ όρια στη μουσική” (pics & vids)

Συναντήσαμε τον Steven των «My Excuse» στο Cabaret at Romeo, όπου εμφανίζεται φέτος το καλοκαίρι στο πλευρό του Στέλιου Ρόκκου, μετά από την επιτυχημένη χειμερινή σεζόν στην «Αυτοκίνηση» και στο «Barbarella» και μας παραχώρησε μια “ροκ” συνέντευξη, μιλώντας μας για τη συνεργασία του με τον πολύπειρο ερμηνευτή, τα μελλοντικά του σχέδια και πολλά ακόμη.

Οι “My Excuse” είναι μια μπάντα που ροκάρει δυναμικά, έχοντας όμως μέσα Pop στοιχεία. Θεωρείται το νούμερο 1 αγγλόφωνο συγκρότημα στην Ελλάδα, το μοναδικό που έχει πραγματοποιήσει πολύμηνες περιοδείες στην Αμερική και  συνεργασίες με καταξιωμένους Αμερικανούς παραγωγούς, αλλά η αγάπη για τα πάτρια εδάφη τους βρίσκει αυτή την περίοδο “εντός των τειχών”.

Το τελευταίο τους single & video clip, με τίτλο “Αlways hurts the most”, τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ανέδειξε το συγκρότημα, έκανε αίσθηση! Ο frontman του συγκροτήματος, Steven, συμμετείχε στα φετινά Madwalk, στο πλευρό της Αθηνάς Οικονομάκου, με το τραγούδι “Whola lotta love”, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.

steven-roko

Steven, είναι η δεύτερη φορά που συνεργάζεσαι με τον Στέλιο Ρόκκο, τι έχεις αποκομίσει από αυτή την εμπειρία; 

S.T.: H συνεργασία με το Στέλιο Ρόκκο είναι για μένα κάτι ιδιαίτερο από πολλές απόψεις. Είναι η πρώτη φορά που δουλεύω solo, χωρίς τους My Excuse, και εμφανίζομαι σε νυχτερινό μαγαζί αυτού του ύφους.Ήθελα από καιρό να δοκιμάσω καινούργια πράγματα. Περίμενα την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο άνθρωπο. Με τον Στέλιο το συζητούσαμε χρόνια, και παρά το ότι κινούμαστε σε διαφορετικά είδη μουσικής, έχουμε κοινές ιδέες και κοινή αντίληψη για το πώς θέλουμε να γίνονται τα πράγματα. Συνεπώς, μόλις μου έγινε η πρόταση δέχθηκα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι μαζί του. Σίγουρα παίρνω πολλά πράγματα από τον ίδιο, και είναι πάρα πολλά για να στα απαριθμήσω όλα, και μέσα σ’αυτά είναι η εμπειρία του να λειτουργώ ως solo καλλιτέχνης σε μεγάλες σκηνές.

Εσύ και το συγκρότημα σου είστε ροκ με ποπ στοιχεία, θα δοκίμαζες κάτι διαφορετικό σε ύφος κάποια στιγμή στο μέλλον; 

S.T.: Δεν γράφω ελληνική μουσική, υπάρχουν άλλοι που το κάνουν εξαιρετικά , οπότε δεν υπάρχει λόγος να το προσπαθήσω. Εκφράζομαι καλύτερα στα αγγλικά, αυτό θεωρώ ότι μου ταιριάζει καλύτερα. Παρόλα αυτά, μου αρέσει και προσπαθώ να ακούω και να παρακολουθώ τα πάντα. Ανέκαθεν και ο ίδιος προσωπικά αλλά και με το συγκρότημα πειραματιζόμασταν καλλιτεχνικά. Έχουμε κάνει διασκευές διαφορετικού μουσικού στυλ από το δικό μας και δεν αποκλείω να δοκιμάσω κι άλλα διαφορετικά πράγματα στο μέλλον.

mike-steven-interview

Βάζεις όρια στη μουσική;

S.T.: Σε καμία περίπτωση. Θέλω διαρκώς να κάνω κάτι καινούργιο και να εξελίσσομαι. Βέβαια με τις νέες δοκιμασίες, μπορείς να “φας τα μούτρα σου”, αλλά είμαι της άποψης ότι από τα λάθη μαθαίνεις.  Θέλω ό,τι μου αρέσει τη συγκεκριμένη περίοδο να το επιχειρώ!

Ήσουν στην Αμερική για περιοδεία, πόσο διαφορετικά είναι τα πράγματα σε σχέση με εδώ; Η μετάβαση στην ελληνική πραγματικότητα;

S.T.: Ήταν πάρα πολύ ωραία. Δύσκολα αλλά ωραία. Τρεις περιοδείες έχουμε κάνει, απλώς η τελευταία κράτησε λίγο παραπάνω. Είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα εκεί σε σχέση με εδώ. Εξαιτία της καταγωγής μου, είμαι μισός Αμερικανός, όλη μου τη ζωή, είχα αυτή την εμπειρία της μετάβασης από την Αμερική στην Ελλάδα. Την αγαπώ τη χώρα μας, δεν θέλω να την αφήσω, με καλύπτει αρκετά, αλλά και στην Αμερική μπορώ να εκφράζομαι και να καλύψω και τις άλλες καλλιτεχνικές μου ανάγκες που εδώ λόγω ρεπερτορίου δεν είναι εφικτό. Εκεί παίζω μόνο δικά μου κομμάτια, που είναι πιο εύπεπτα για το κοινό των ΗΠΑ. Εδώ είμαι πιο πολύ διασκεδαστής θα έλεγα.

Δεν σε επηρεάζει, όμως, το γεγονός πως το κοινό της Ελλάδας, δεν είναι τόσο εξοικειωμένο με τέτοια ακούσματα;

S.T.: Όντως δεν υπάρχει τόσο μεγάλο και σωστά οργανωμένο κοινό όσο εκεί για τη συγκεκριμένη μουσική, προκειμένου να μπορείς να παίζεις σε μόνιμη βάση, αλλά εδώ μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω show, να ερμηνεύσω τραγούδια άλλων καλλιτεχνών και να παραμείνω κοντά με στον κόσμο που πίστεψε σε μας από την πρώτη στιγμή.

mike-steven-interview2
Υπάρχει, δηλαδή, μεγάλη διαφορά στη νοοτροπία;

S.T.: Κοίταξε, ο κόσμος εδώ είναι συνηθισμένος να ακούει ελληνική μουσική. Θέλει να βλέπει νέους καλλιτέχνες να λένε δικά τους ελληνικά τραγούδια. Το κοινό ταυτίζεται πιο πολύ με το στίχο όταν είναι στην μητρική του γλώσσα! Το ίδιο συμβαίνει και εκεί, απλώς στα Αγγλικά, όποτε μου είναι πιο εύκολο. Τίποτε άλλο όμως όσον αφορά νοοτροπία, πιστεύω.

Ετοιμάζεις κάτι με τους My Excuse;

S.T.: Συνεχίζω κανονικά με το συγκρότημά μου. Συζητάμε για κάποιες περιοδείες στο εξωτερικό, αλλά δεν είναι σίγουρο, γιατί είδαμε πως το να μένεις για μεγάλα διαστήματα έξω, έχει ως επακόλουθο τη δύσκολη προσαρμογή εδώ. Είναι αναγκαίο αλλά και επιθυμία δική μας να συνεχίσουμε τις εμφανίσεις και στην Ελλάδα. Είμαστε στο στούντιο αυτό το διάστημα κι ετοιμάζουμε το νέο μας album. Δεν ξέρουμε σίγουρα για ημερομηνία, γιατί είμαστε σε πειραματικό στάδιο. Θα είναι αντίστοιχου ύφους με το προηγούμενο, “Αll I’ve Become”, αλλά ίσως λίγο διαφορετικής παραγωγής.

Σκέφτεσαι τη solo καριέρα;

S.T.: Δεν αποκλείω τίποτα ποτέ. Κάνω, όμως, ήδη πράγματα μόνος μου και το βιώνω με μεγάλη χαρά κι αυτό. Παράλληλα, οι My Excuse είναι σημαντικό κομμάτι στη ζωή μου και χαίρομαι που συνεχίζω μαζί τους. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τι θα γίνει στο μέλλον.

Η συμμετοχή σου στα Madwalk με την Αθηνά Οικονομάκου ήταν κάτι διαφορετικό για σένα;

S.T.: Ναι. Είχα ξαναπάρει μέρος στα Madwalk αλλά μαζί με τους My Excuse. Τώρα ήταν κάτι διαφορετικό, γιατί έπρεπε να δουλέψουμε οι δυο μας με την Αθηνά, να δέσουμε για να βγει ένα άρτιο αποτέλεσμα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον πείραμα, συνεργάστηκα με μια καλλιτέχνη που ανήκει σε διαφορετικό χώρο από το δικό μου, αυτον της υποκριτικής, και ομολογώ ότι ήταν πολύ ενδιαφέρον και πέρασα πολύ όμορφα. Το αποτέλεσμα άρεσε και στους δυο μας και ήταν μια πολύ θετική εμπειρία.

steven-madwalk

 

 

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Είμαι Πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων. Είχα πάθος με τη μουσική και τη δημοσιογραφία από μικρό παιδί και τώρα τα συνδυάζω και τα δυο. Αγαπημένοι καλλιτέχνες: Έλενα Παπαρίζου, Νίκος Οικονομόπουλος. Ακολουθήστε με στα social media Facebook-> Mike Economakos Twitter-> @Mike_Economakos Instagram-> mike_economakos Snapchat-> mike-econ

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

twenty + 13 =

Ads