Βρεθήκαμε στο live του Αναστάσιου Ράμμου στο Bourbon και μας μίλησε αποκλειστικά! (Φωτογραφίες)

 

Δημιουργεί μουσική, γράφει στίχους, έχει εξαιρετική φωνή, αλλά κυρίως είναι ένας καλλιτέχνης που τα τραγούδια του είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την απτή πραγματικότητα , δίνοντας έτσι το έναυσμα στο κοινό να τον αγαπήσει και να τον ακολουθήσει στα μουσικά του μονοπάτια . Ο λόγος για τον 25χρονο Αναστάσιο Ράμμο, τον νέο jumping fish winner για τον Σεπτέμβριο του 2016.

Tην Κυριακή πραγματοποιήθηκε ή πρώτη του ατομική live εμφάνιση στο stage του BOURBON στη Γλυφάδα. Μια βραδιά που μας γέμισε θετική ενέργεια, αφού ο Ανάστασιος Ράμμος έκανε όλο το κοινό να χορέψει στους ρυθμούς του! Η έναρξη της βραδιάς έγινε με τον «Ταξιδιώτη» , ένα κομμάτι ιδιαίτερα αγαπητό , με στοιχεία ποπ-ροκ, που θυμίζει σε όλους μας πόσο σημαντικές είναι οι αξίες και τα ιδανικά στη ζωή μας . Στη συνέχεια, δημιουργήθηκε πραγματικά ένα πάρτι με τραγούδια της rock n roll σκηνής, της rock , αλλά και της disko, εναλλαγές που έκαναν το κοινό να ξεσηκωθεί! Επρόκειτο για έναν καλλιτέχνη, που βασικό του στοιχείο είναι το μουσικό ταίριασμα, εφόσον «μπλέκοντας » πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, δίνει στον κόσμο κάτι ασυνήθιστο και ιδιαίτερο , αλλά ταυτόχρονα τόσο αγαπητό.

Σίγουρα είναι ένας νέος καλλιτέχνης που έχει λαμπρό μέλλον , κάτι που το αποδεικνύει όχι μόνο το μεγάλο εύρος στη φωνή του , αλλά και ο χαρακτήρας του , αφού είναι ένα άτομο ώριμο και συνειδητοποιημένο . Εμείς βρεθήκαμε μαζί του λίγη ώρα πριν από το live και συζητήσαμε για τα πάντα :

 

Θέλω εξαρχής να μου πεις κάποια πράγματα για τη δουλεία σου . Πως βλέπεις όλο αυτό που κάνεις να βγαίνει προς τα έξω ;

Α.Ρ.: Τι θέλω να δώσω εγώ στον κόσμο; Δεν θέλω να δώσω κάτι συγκεκριμένο. Είμαι αυτός που είμαι, είμαι ο εαυτός μου, γράφω αυτά που γράφω και εκείνο που ο κόσμος θέλει να πάρει θα το πάρει. Δεν μπορώ ούτε θέλω να πιέσω κάποιον να πάρει κάτι. Άμα αρέσει σε κάποιον ή δουλεία μου, θα με ακολουθήσει και θα με δει.

Προφανώς και είσαι αγαπητός , κάτι που το αποδεικνύει και η νίκη σου στο jumping fish. Πως νιώθεις για αυτό;

Α.Ρ.: Πολύ περήφανος. Πολύ περήφανος που είμαι στην εταιρία που με πρότεινε, την Panik Records, μέσω των Playmen, που ανήκουν και εκείνοι στην ίδια εταιρία. Είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι σε αυτή την οικογένεια και σε αυτήν την ομάδα . Πολύ χαρούμενος επίσης που παλιότερα δημιουργούσα κάποιες εικόνες μέσα στο μυαλό μου και τώρα αρχίζουν και παίρνουνε μορφή και να πραγματοποιούνται. Τι να σου πω; Εσύ πως θα ήσουνα; Είμαι πολύ χαρούμενος.

Έτσι πρέπει για να κάνεις ίσως και την διάφορα να σου πω την αλήθεια. Γιατί ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι έτσι στον χώρο του.

Α.Ρ.: Όχι όχι είμαι έτσι και στην καθημερινότητα μου.

 Πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Γιώργο Μαυρίδη;

Α.Ρ.: Ήταν μια παρά πολύ ωραία ιδέα. Το σκηνοθέτησε ο ίδιος ο Γιώργος το video clip. Ήμασταν στη Θεσσαλονίκη για τρεις μέρες, κάναμε πέρα δώθε πέρα δώθε όλη την Αριστοτέλους, γυρνάγαμε στα στενάκια της Θεμιστοκλέους, ήταν παρά πολύ ωραία. Βγήκε ωραίο το αποτέλεσμα και είναι και ένα πολύ καλό τραγούδι. Και το πιο σημαντικό είναι ότι τα κόστος για την παραγωγή του video clip ο Γιώργος Μαυρίδης το έκανε δώρο στην PANIK και το ποσό έγινε δωρεά στην κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση ΑΡΣΙΣ, που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Αυτό που ξεχώρισε ήταν το ότι βγήκε ένα αποτέλεσμα που κάτι είχε να δώσει στον κόσμο. Απλές εικόνες και σκηνές καθημερινότητας. Αυτό ήταν και το ζητούμενο;

Α.Ρ.: Δεν γίνεται να υπάρχει πρόβλημα στο δίπλα σπίτι και εμείς να το παίζουμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει. Πρέπει παρ’ όλα αυτά να έχουμε θετική ενέργεια. Εγώ έχω φουλ θετική ενέργεια και δε θέλω να απογοητεύομαι . Όλα καλά θα πάνε. Απλά εκνευρίζομαι που σε ορισμένα πράγματα κάποιοι δεν το παραδέχονται ότι υπάρχει πρόβλημα. Σαν να αδιαφορούν.

Ίσως να αδιαφορούν επειδή δεν το έχουν βιώσει και οι ίδιοι. Και εσύ με την τέχνη σου δείχνεις ότι ενστερνίζεσαι τι συμβαίνει γύρω σου. 

Α.Ρ.: Μα αυτό είναι και ο καλλιτέχνης. Να δημιουργεί ταινίες, στίχους, εικόνες, ποιήματα από την ίδια την ζωή.

Γράφεις κιόλας έμαθα;

Α.Ρ.: Όλα τα ξέρεις (χαχα) . Ναι ναι γράφω, προσπαθώ. Εντάξει δεν είμαι και ο καλύτερος αλλά προσπαθώ . Γράφω στίχους, γράφω μουσική, έχουμε γράψει ωραία τραγουδάκια.

Από ότι έμαθα, γράφεις από τα 16 σου χρόνια… Από μικρός το ήθελες; 

Α.Ρ.: Εμ, ναι. Στα 16 μου έγραψα το πρώτο μου τραγούδι με ελληνικό στίχο, ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα ποτέ. Με στίχους και μουσική. Μια μέρα στην Ναύπακτο, ένα απόγευμα, καθόμουν με την κιθάρα μου, έπαιζα και έγραψα και στίχους.

Από μικρός τι μουσική ακούς; Τι επιρροές είχες;

Α.Ρ.: Τα πάντα. Εχθές άκουγα Gojira . Είναι ένα progressive djent metal συγκρότημα από την Γαλλία. Σήμερα θα τραγουδήσουμε rock n roll, θα τραγουδήσουμε rock, θα χορέψουμε disco. Ακούω τα πάντα. Και λαϊκά ακούω. Και ρεμπέτικα ακούω.

Παίρνεις έτσι και διαφορετικά στοιχεία;

Α.Ρ.: Μου αρέσει παρά πολύ αυτό. Να τα μπλέκω . Να παίρνω πολλά διαφορετικά μουσικά στοιχεία που μπορούν να μπλεχτούν και να δώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ανάσταση είσαι ερωτευμένος;

Α.Ρ.: Είμαι ερωτευμένος, περνάω πολύ καλά. Είμαι σε μια πολύ καλή φάση της ζωής μου, όλα φτιάχνουνε . Και συνεχίζουμε πάρα πολύ ωραία. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια;

Α.Ρ.: Στα μελλοντικά μου σχέδια λοιπόν… Θα βγάλουμε ένα άλμπουμ με την panik records, δεν ξέρω πόσα ακριβώς κομμάτια θα έχει μέσα, το συζητάμε με την εταιρία μου, τους μέντορες μου (χαχα), που με βοηθάνε σε ότι κάνω και το τραγούδι «Όλα Τα Μυστικά» θα γίνει video clip, και live θα τα λέμε.

Τέλεια, ανυπομονούμε! Ποια θα είναι η επόμενη σου εμφάνιση;

Α.Ρ.: Την άλλη Κυριακή, πιστοί στο ραντεβού μας, θα βρισκόμαστε πάλι στο Bοurbon, ένα μαγαζί που με εκφράζει και στο οποίο παίζω για δεύτερη χρονιά. Είναι μια χρονιά γεμάτη προτάσεις από live που θα ανακοινώνονται μέσω της σελίδας της εταιρείας μου. Και σύντομα θα είμαι στη θέση να ανακοινώσω μια εξαιρετική συνεργασία για την οποία είμαι ιδιαίτερα ευτυχής!

Εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία σε ότι κάνεις και είμαι σίγουρη οτι θα τα πας πολύ καλά.

Α.Ρ.: Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή χρονιά στο «Μικρόφωνο» και υγεία σε όλο τον κόσμο.

 

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Συνέντευξη: Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Φωτογραφίες: Μάρω Καφεντζή

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

thirteen − twelve =

Ads