Εικονική λεμονάδα στέλνει χρώμα και γεύση σε ένα ποτήρι νερό

Η αίσθηση του να βλέπεις κάποιο φαγητό ή ποτό σε μια οθόνη είναι προφανώς εντελώς διαφορετική από το να τη γεύεσαι . Πως θα σας φαινόταν όμως να μπορείτε να δοκιμάσετε κάτι που εμφανίζεται εκείνη τη στιγμή στον υπολογιστή σας , όταν βλέπετε ένα βίντεο για παράδειγμα ; Όσο και αν σας φαίνεται αδύνατο , αυτό ακριβώς κατάφεραν να κάνουν ερευνητές με τη χρήση μιας λεμονάδας .

Ερευνητική ομάδα στο εθνικό πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης ανέπτυξαν ένα σύστημα αισθητήρων και ηλεκτροδίων που επιτρέπουν το χρώμα και την ξινίλα που θα περίμενε κανείς από την λεμονάδα  να αναπαραχθεί μέσα σε έναν ανατροπέα νερού, με το σκεπτικό ότι θα επιτρέψει στους χρήστες να μοιράζονται αισθητικές εμπειρίες μέσω του διαδικτύου.

Το σύστημα δεν αλλάζει ουσιαστικά το νερό μέσα στον ανατροπέα σε λεμονάδα , αλλά χάρις τα ηλεκτρόδια διεγείρει γεύση του πότη για να νομίζει ότι γεύεται κάτι ξινό , ενώ με τη βοήθεια από φώτα LEDs αναπαριστάται το χρώμα του λεμονάδας . Η ομάδα προσπαθεί να επεκτείνει ακόμα παραπάνω την ιδέα , με το επόμενο βήμα να είναι η δημιουργία ενός εικονικού coctail με οσμή , όψη και γεύση ίδια με το κανονικό.

Δείτε το παρακάτω βίντεο για να δείτε πως ακριβώς λειτουργεί η παραπάνω δημιουργία .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

4 + seventeen =

Ads