Η Google βρήκε τρόπο να αποθηκεύετε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στο κινητό σας

H Google , σύμφωνα με το ArsTechnica , κατάφερε να αναπτύξει έναν νέο open source αλγόριθμο για τα αρχεία JPEG , χάρη στον οποίο μπορεί να μειωθεί δραματικά η μνήμη που πιάνει το αρχείο χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η ποιότητα του . Ο αλγόριθμος αυτός ονομάζεται Guetzli , και το σημαντικότερο για αυτόν δεν είναι μόνο ότι πλέον οι χρήστες θα μπορούν να έχουν παραπάνω χώρο για τις φωτογραφίες του , αλλά και ότι όσα site τον χρησιμοποιούν θα μπορούν να φορτώσουν πιο γρήγορα .

Η Google είχε επιχειρήσει και στο παρελθόν ένα παρόμοιο project με το όνομα WebP . Δυστυχώς όμως δεν κατάφερε να αναπτυχθεί επειδή δεν μπορούσε να υποστηριχτεί από όλους τους browsers που κυκλοφορούσαν . Ο Guetzli όμως δεν αντιμετωπίζει κανένα τέτοιο πρόβλημα .

Για όσους αναρωτιούνται πως κατάφερε αυτό το επίτευγμα ο αλγόριθμος της Google , η ArsTechnika γράφει πως η εταιρεία κατάφερε να μειώσει ένα μεγάλο ποσό των διαταραγμένων δεδομένων , τα οποία είναι δύσκολο να συμπιεστούν , και τα διέταξε σε άλλα που είναι ευκολότερο . Στα μικρότερα αρχεία πάλι κατάφερε να επιτύχει ένα θόλωμα των pixels που είναι αρκετά κοινά μεταξύ τους ακριβώς στο βαθμό όμως που δε θα στρεβλωθεί η δομή της συνολικής εικόνας.

Το μόνο αρνητικό του Guetzli είναι ότι η κωδικοποίηση του αρχείου JPEG είναι πιο αργή , αξίζει όμως αν σκεφτούμε τη μνήμη που εξοικονομούμε .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

two + 4 =

Ads