Το «Επτά τραγούδια θα σου πω» σε τζαζ version

Η αγάπη μας στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου, όπως και στα τραγούδια, που προβλήθηκαν μέσα από αυτόν είναι ανεκτίμητη, εξ’ου και πολλοί είναι οι δημιουργοί, που αναβιώνουν αυτή την εποχή ανα πάσα στιγμή και μας έχουν χαρίσει ως τώρα μοναδικές διασκευές εκλεκτών τραγουδιών με πιο πρόσφατο το «Επτά τραγούδια θα σου πω», που όλοι λατρέψαμε από την ταινία Στέλλα ερμηνευμένο από την εκρηκτική και μπριόζα Μελίνα Μερκούρη στον ομώνυμο ρόλο.

62 χρόνια μετά την πρωτότυπη εκτέλεση η ταλαντούχα και ανερχόμενη Γιάννα Βασιλείου ρισκάρει να αγγίξει την διαχρονική επιτυχία του Μάνου Χατζιδάκι και του Μιχάλη Κακογιάννη και να το προσεγγίσει από μια τζαζ εκδοχή, που σίγουρα μας προκαλεί περιέργεια να το ακούσουμε, αφού πραγματικά δεν θα φανταζόμασταν το «Επτά τραγούδια θα σου πω» σε swing version. Το αποτέλεσμα ωστόσο ενδιαφέρον, πρωτότυπο και γοητευτικό χωρίς να μειώνει την αξία του original τραγουδιού.

Το video clip γυρισμένο σε δροσερή και ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, σε μια vintage γειτονιά, παλαιάς κοπής, αναλλοίωτη στα χρόνια, ίδια όπως την εποχή της «Στέλλας», μια γειτονιά που δεν είναι άλλη από την Πλάκα.
Το τραγούδι αποτελεί προπομπό του νέου δίσκου της Γιάννας Βασιλείου, «Γυάλινος Κόσμος», που αναμένεται να κυκλοφορήσει αμέσως μετά το Πάσχα.

Απολαύστε το!

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

18 − 17 =

Ads