Ελένη Τζώρτζη: «Εμείς οι παλαιότεροι ηθοποιοί όταν έγινε η ιδιωτική τηλεόραση χαρήκαμε τρομερά!»

Είναι αγαπημένη Ελληνίδα ηθοποιός, μια από τις πιο ταλαντούχες κωμικές ηθοποιούς στην χώρα μας. 
Η Ελένη Τζώρτζη έχει μια μεγάλη διαδρομή στο θέατρο και στο χώρο της τηλεόρασης, γι΄ αυτό και σε συνεντεύξεις της δεν σταματά να μιλά για τον έρωτα που έχει με το «σανίδι». Σπούδασε ιατρική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως το θέατρο και γενικότερα ο χώρος του θεάματος, όπως θα λέγαμε, ήταν εκείνος που την κέρδισε. 
 
Το βιογραφικό της σκιαγραφεί έναν άνθρωπο με πολλές ασχολίες, ιππασία, πεζοπορία, yoga, ελληνικοί και ξένοι χοροί, μητέρα, αφού όπως λέει και η ίδια είναι ένας άνθρωπος που αγαπά την ζωή. 
 
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιτυχημένες σειρές με πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, όμως ο ρόλος της ως «Ιουλία Γάτου», η αυστηρή οικιακή βοηθός της οικογένειας Μουστοξίδη στην κωμική σειρά του Mega «Λατρεμένοι μου γείτονες», είναι αυτός με τον οποίο το κοινό την γνώρισε καλύτερα. 
 
Η Ελένη Τζώρτζη μίλησε στο mikrofwno.gr και στον συντάκτη Γιώργο Κοντζεδάκη

Κυρία Τζώρτζη καλωσορίσατε στο mikrofwno.gr  και στην παρέα μας. Χαιρόμαστε πολύ που βρίσκεστε μαζί μας.

Καλώς σας βρήκα! Χαίρομαι πολύ και εγώ.

Θα ήθελα να ξεκινήσουμε μιλώντας για το θέατρο και την τηλεόραση. Έχετε κάνει αρκετές δουλειές. Θα ξεχωρίζατε κάποια δουλειά σας από την τηλεόραση και για ποιο λόγο;

Εμένα η δουλειά μου είναι ηθοποιός. Δεν ξέρω πως ακούγεται αυτό αλλά στην Ελλάδα οι ηθοποιοί βασικά είμαστε ηθοποιοί του θεάτρου. Εγώ ήμουν πάρα πολλά χρόνια στο Εθνικό, μετά ήμουν και στο Ελεύθερο Θέατρο, έχω κάνει και αρκετές συμμετοχές στην τηλεόραση από κάποια στιγμή και μετά γατί παλιά εμάς στο Εθνικό δεν μας άφηναν να παίζουμε ταυτόχρονα και στην τηλεόραση και δεν προφτάναμε να παίξουμε και στην τηλεόραση. Ήταν τόσο συχνό το ανέβασμα ενός έργου, που ήμασταν συνέχεια σε μια παράσταση. Παρόλ΄ αυτά τα κατάφερα να κάνω και κάποιες δουλειές στην τηλεόραση. Έχω να ξεχωρίσω μια από τις τελευταίες δουλειές που έκανα και από την οποία με γνώρισε καλύτερα ο κόσμος που είναι οι «Λατρεμένοι μου γείτονες» που ήταν μια ευτυχής συγκυρία για εμένα. Πέρασα πολύ καλά και μου ανταποδόθηκε η αγάπη του κόσμου. Άλλη μια σειρά που έχω ξεχωρίσει και ήταν ανάμεσα σε πολλές, ήταν οι «Ακυβέρνητες πολιτείες» στην ΕΡΤ.

Με αφορμή τους «Λατρεμένοι μου γείτονες» που προβλήθηκαν μέσα από το Mega και είχαμε και την δυστυχία το κανάλι να κλείσει, επειδή εσείς το ζήσατε, θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια για αυτό.

Εγώ έχω να πω και είναι πολύ προσωπική μου η άποψη αυτή, ότι εμείς οι παλαιότεροι ηθοποιοί όταν έγινε η ιδιωτική τηλεόραση χαρήκαμε τρομερά. Αργότερα όμως ποιοτικά τουλάχιστον δεν έγινε καμία τεράστια αλλαγή. Γυρίστηκαν πάρα πολύ καλές σειρές, ειδικά τα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης, και το Mega είχε σαν βασική παραγωγή τις σειρές που αυτό βοηθούσε και εμάς τους ηθοποιούς να έχουμε δουλειά. Όμως θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολύ καλύτερα πράγματα, διότι υπήρχαν πάρα πολλά χρήματα. Το Mega καλό θα ήταν να μην είχε κλείσει, ώστε να είχαν μείνει και οι απασχολούμενοι που έχασαν την δουλειά τους για να έχει και την δυνατότητα να γίνει ακόμα καλύτερο και πιο παραγωγικό.

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας, βλέπουμε έναν άνθρωπο με πολλές πτυχές. Τι είναι αυτό που έχετε ξεχωρίσει σε εσάς όλα αυτά τα χρόνια;

Τον έρωτα μου για αυτή την δουλειά. Το θέατρο είναι η μεγάλη μου αγάπη. Αυτή την δουλειά θα έκανα πάντα. Με γέμισε πάρα πολύ, με πίκρανε και πολλές φορές αλλά δεν θα άλλαζα αυτή την δουλειά για μια άλλη. Είχε πάντα πολύ ενδιαφέρον, είχε όλα αυτά που θέλει κανείς να έχει μια δουλειά. Είναι ένα εξαιρετικό ταξίδι γιατί σου επιβάλλει σαν δουλειά να εξελίσσεσαι και σαν άνθρωπος.

Πιστεύετε ότι η κρίση έχει επηρεάσει και την τέχνη;

Βεβαίως η κρίση έχει επηρεάσει και την τέχνη! Ακόμα όμως επειδή βρισκόμαστε μέσα στην κρίση, δεν ξέρουμε το πώς. Δηλαδή όλη αυτή η κατάτμηση δεν ξέρω προς που οδηγεί αυτή την δουλειά. Σίγουρα όμως είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Πάντα οι κρίσεις, όποιες και αν είναι αυτές, επηρεάζουν την τέχνη, αλλά θα είναι η επόμενη γενιά που θα μας κρίνει.

Τα νέα άτομα που θέλουν να ασχοληθούν με τον χώρο του θεάτρου και βλέπουν όλες αυτές τις δυσκολίες, τι θα τους λέγατε;

Κοίταξε, δεν ξέρω αν τους φρενάρει μόνο η κρίση, αλλά η διαφοροποίηση είναι η ίδια με αυτή που υπήρχε και σε εμάς. Υπήρχαν ηθοποιοί, οι οποίοι ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί επειδή τους άρεσε αυτή η δουλειά, και υπήρχαν και άνθρωποι που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί για να έχουν το θέατρο ως μέσο. Τώρα το δεύτερο κομμάτι είναι πιο δύσκολο, διότι όντας οι ηθοποιοί πάρα πολλοί ξεχωρίζουν πιο δύσκολα. Όμως υπάρχουν και νέα παιδιά που βλέπουν πάρα πολύ σοβαρά αυτή την δουλειά.

Διάβασα κάπου ότι έχετε και έναν άλλο έρωτα, με τα social media. Θέλω να μου πείτε δύο λόγια για αυτό.

Είμαι πολύ φαν και πολύ ενεργή σε όλα! Απαντάω και σε σχόλια, λέω την γνώμη μου.

Κλείνοντας θα ήθελα να δώσετε  μια ευχή στους αναγνώστες μας που θα διαβάσουν την συνέντευξη.

Εύχομαι σε όλους το καλύτερο που είναι δυνατόν να συμβεί. Ξέρω ότι βρισκόμαστε όλοι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή, χρονική, ιστορική, και ελπίζω η εξέλιξή της να είναι προς την καλή πλευρά.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Και εγώ σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά.

Συνέντευξη: Γιώργος Κοντζεδάκης

Επιμέλεια συνέντευξης: Βασίλης Κοντζεδάκης


 

Ακολουθήστε την Έλενα Τζώρτζη στα social media:

Facebook: Eleni Tzortzi

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

fifteen − 12 =