Κατερίνα Ντούσκα: Το “Τυχερό” 13 ψηφίζει όλος ο Ελληνισμός

Κατερίνα Ντούσκα και Ελλάδα στην 13η θέση του τελικού της 64ης Eurovision στο Ισραήλ.όπως …”έκριναν και αποφάσισαν”… από τη μία η παραγωγός εταιρεία που διοργανώνει το διαγωνισμό τραγουδιού και από την άλλη η EBU,η ένωση των Δημοσίων Ραδιοτηλεοπτικών μέσων των χωρών που είναι υπεύθυνη κάθε χρόνο για το θεσμό.

Έτσι λοιπόν, μετά την ολοκλήρωση του 2ου ημιτελικού ανακοινώθηκε η σειρά εμφάνισης για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου στις 22 :00 ώρα Ελλάδας που θα μεταδοθεί και πάλι από την ΕΡΤ 2 και την ΕΡΤ HD.

Το “τυχερό 13” γι αυτή τη χρονιά λοιπόν είναι για εμάς τους Έλληνες το δικό μας τραγούδι το “Better Love” (Κ.Ντούσκα-Leon of Athens-D.Sneddon) που εμφανίζεται στη σκηνή μετά από την Ολλανδία που κατά πολλούς θεωρείται το φαβορί για τη νίκη και πριν από τη διοργανώτρια χώρα το Ισραήλ που φέτος δεν έχει αφήσει και τις καλύτερες εντυπώσεις.

Η Ελληνική συμμετοχή της ‘έτυχε” αυτό που η εκπρόσωπος μας είχε πει δημοσίως μετά το τέλος του 1ου ημιτελικού, όταν ερωτήθηκε και απάντησε ότι θα ήθελε να εμφανιστεί περίπου στα μέσα της βραδιάς.

Οι αναλύσεις ήδη άρχισαν και τα σχόλια των eurofans στις ιστοσελίδες που “τρίβουν τα χέρια τους” αυτό το μήνα κάθε χρόνο – μιας που συλλέγουν κλικαρίσματα – άρχισαν να παίρνουν φωτιά.

Πολλοί μιλούν για μια όχι και τόσο ευνοϊκή σειρά κατάταξης ενώ οι πιο ψύχραιμοι ευελπιστούν η χώρα μας να καταφέρει να κάνει τη διαφορά καθώς έχουμε ένα ιδιαίτερο τραγούδι που εντυπωσιάζει με την μοναδική φωνή της Κατερίνας Ντούσκα, και μια άρτια παρουσίαση επί σκηνής αν και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι το οπτικό αποτέλεσμα δεν κατάφερε ο τηλεσκηνοθέτης να το αναδείξει,κι αυτό είναι κάτι που τελικώς θα δημιουργήσει προβλήματα.

Όμως όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι Eurovisionistas μετά το διαγωνισμό, και με ψυχραιμία νηφαλιότητα και με γνώμονα πάντα την στάση που έχουν και που πρεσβεύει ότι κάθε Ελληνική συμμετοχή τιμά την χώρα μας και μόνον με τη παρουσία της σε αυτόν τον θεσμό ανεξαρτήτως τελικής κατάταξης μιας που όλοι γνωρίζουμε τα παιχνίδια που παίζονται σε αυτόν.

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση λοιπόν για το No 13 το Σάββατο το βράδυ με φίλους και γνωστούς που κατοικούν στο εξωτερικό για να ψηφίσουν από το τηλεοπτικό κανάλι που παρακολουθούν το διαγωνισμό και που μεταδίδει τη διοργάνωση στη χώρα τους.

Η Κατερίνα Ντούσκα μας έκανε ήδη υπερήφανους. Να είσθε όλοι εκεί στέλνοντας τη θετική σας ενέργεια.

Να σημειώσουμε ότι η συμμετοχή της Κύπρου με την Τάμτα θα εμφανισθεί πριν την Ελλάδα στην θέση no 11.

Αναλυτικότερα η σειρά εμφάνισης είναι η εξής :

1. Μαλτα

2. Αλβανια

3. Τσεχια

4. Γερμανία

5. Ρωσία

6. Δανια

7. Άγιος Μαρίνος

8. Βόρεια Μακεδονία

9. Σουηδια

10. Σλοβενια

11. Κύπρος

12. Ολλανδία

13. Ελλαδα

14. Ισραήλ

15. Νορβηγία

16. Ην. Βασίλειο

17. Ισλανδια

18. Εσθονια

19. Λευκορωσία

20. Αζερμπαιτζαν

21. Γαλλία

22. Ιταλία

23. Σερβία

24. Ελβετια

25. Αυστραλία

26. Ισπανία

Tags:

 • mm

  Εργάζομαι στη μουσική βιομηχανία από το 1992 μετά τις σπουδές μου στον τομέα της διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων ,ενώ η μεγάλη μου αγάπη εκτός από κάθε καλό Ελληνικό τραγούδι, που δεν μπαίνει στη διαδικασία να χαρακτηρισθεί ως ποιοτικό ή μη, αρκεί να αγγίζει τον κόσμο, είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον οποίο παρακολουθώ μετά μανίας από το 1977 υποστηρίζοντας πάντα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο μας στο μουσικό ταξίδι αυτό της Ευρώπης. Από το 2007 αποτέλεσα μέλος του Eurovision fanclub του σωματείου οργανωμένων φαν του θεσμού της Eurovision στη χώρα και έχω διατελέσει υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του για μία διετία ενώ από το 2015 ήμουν αντιπρόεδρος του.Ακολουθώ την Ελληνική αποστολή της Eurovision στο εξωτερικό κάθε χρόνο και δεν “πετροβολώ” κάθε συμμετοχή μας εάν δεν καταφέρει να αγγίξει τη πρωτιά.Γιατί σε μια μάχη πάς για να πολεμήσεις όχι απαραίτητα και να την κερδίσεις.Eurovisionistas λοιπόν και η Eurovision είναι για εμένα “αγάπη και όχι "επάγγελμα" για ”365 ημέρες το χρόνο και όχι για 3 μόνον βραδιές. Η στήλη μας φιλοδοξεί να σας κάνει γνωστά "νέα" που αφορούν τη Eurovision και που ...άλλοι δεν γνωρίζουν !Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ανάγνωση και "τα καλύτερα έρχονται"

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  thirteen + five =