Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου Παρουσιάζει…..

To ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΛΟΥ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ παρουσιάζει τη νέα παιδική παράσταση για τη χειμερινή περίοδο 2019 ” Η Ιστορία Του Γάτου ΠΟυ Έμαθε Σ΄ένα Γλάρο Να Πετάει” Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα.

 

Η ιστορία αφορά σε μία γλαροπούλα την Κένγκα που πέφτει θύμα της θαλάσσιας ρύπανσης. Πριν ξεψυχήσει, εμπιστεύεται το αβγό της στον καλό γάτο Ζορμπά και του ζητά το λόγο του, ότι θα κλωσήσει το αβγό, δεν θα φάει το γλαρόπουλο, και ότι… ΘΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ!!!. Ο Ζορμπάς τον δίνει. Μα είναι ποτέ δυνατόν ένας γάτος να μάθει σ’ ένα γλάρο να πετάει; Κι όμως είναι… αρκεί να έχεις μεγάλη καρδιά! Για να ανοίξει κάποιος τα φτερά του να πετάξει, αρκεί να του προσφέρεις αγάπη! Με την αγάπη αποχτάει θάρρος και τολμάει! Άλλωστε, όπως λέει ο Ζορμπάς: «μόνο εκείνος που τολμά να πετάξει, πετάει!» Ο Ζορμπάς νιαουρίζει την υπόσχεση και «μια υπόσχεση τιμής δοσμένη από έναν γάτο του λιμανιού δεσμεύει όλους τους γάτους του λιμανιού!» Έτσι, ο Ζορμπάς και η παράξενη παρέα του, η οποία αποτελείται από τις γάτες του λιμανιού Κολονέλο, Ορντινάντσα, Ξερόλα και Σταβέντο, αναλαμβάνουν να εκπληρώσουν όλοι μαζί την υπόσχεση! Θα τα καταφέρουν όμως ή όχι;

Πρόκειται για μια διδακτική και αλληγορική σαν παραμύθι ιστορία με οικολογικό μήνυμα, η οποία καταδεικνύει και στηλιτεύει τις συνέπειες της κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω στο περιβάλλον. Με όχημα το χιούμορ και με πολλή αγάπη, αυτό το τρυφερό έργο, όπου πρωταγωνιστές είναι τα ζώα και τα πτηνά, μιλάει για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και για το πόσο σπουδαίο είναι να εκτιμάς, να σέβεσαι και να αγαπάς ένα διαφορετικό πλάσμα από σένα. Ένα μοναδικής αξίας κείμενο που βρίθει μηνυμάτων για μικρούς και μεγάλους. Η οικολογική συνείδηση, η υπέρβαση των δυσκολιών και του εαυτού μας για την επίτευξη ενός ανώτερου σκοπού, η συμπόνια, η σύμπνοια, το καθήκον, η ιερότητα της υπόσχεσης και του να κρατάς το λόγο σου, καθώς επίσης η δικαιοσύνη, η υπεράσπιση του αδυνάτου, η άδολη φιλία, η συντροφικότητα είναι μερικά από τα σημαίνοντα ζητήματα που τίθενται σε αυτήν την παράσταση.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Η σκηνοθεσία – διασκευή ανήκει στον  Κωνσταντίνο Κυριακού, τα σκηνικά και τα κοστούμια στο Νίκο Ποδιά, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε ο Ανδρέας Μιμαίος και η  Μετάφραση είναι του Αχιλλέα Κυριακίδη. ”

 

Η  ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει θα είναι η νέα παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου που προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους και βασίζεται στο πιο τρυφερό κι ευαίσθητο βιβλίο του πολυβραβευμένου Χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα, για μικρούς και μεγάλους,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Opera σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

Οι τελευταίες αναρτήσεις

Ρίξτε μια ματιά
Βαγγέλης Καζαντζής: «Νομίζω πως η επιστροφή στην παράδοση και στη λαϊκότητα, είναι απόρροια της “απενοχοποίησης” της παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής από τη “βλαχιά και τον τρεμπαναλισμό”.»