Εκδηλώσεις στον Ιανό 20/1 – 25/1

Συζητήσεις: «Ο Γιατρός στον Ιανό» | Νέος κύκλος συζητήσεων στον Ιανό με τον Αντώνη Λαγγουράνη| «Ποιος μπορεί να μας γιατρέψει» | Εκδόσεις Κουκκίδα

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 18:00 ο δημοφιλής γιατρός Αντώνης Λαγγουράνης έρχεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας στον καινούργιο κύκλο συζητήσεων «Ο Γιατρός στον ΙΑΝΟ», με αφορμή την 5η και βελτιωμένη έκδοση του βιβλίου του «Ποιος μπορεί να μας γιατρέψει» (εκδόσεις Κουκκίδα), και θα μιλήσει για τη σημασία του Μαγνησίου (Mg) και του ελαιολάδου στην υγεία μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

Λίγα λόγια για τον Αντώνη Λαγγουράνη

Γεννήθηκε στην Άμφισσα Φωκίδας το 1948. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από την οποία αποφοίτησε το 1973. Ειδικεύτηκε στην Παθολογία κατά την περίοδο 1976-80 και ακολούθως στη Νεφρολογία από το 1980 έως το 1983 (λήψη σχετικών τίτλων 1980, 1983). Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Υπηρέτησε σε διάφορα νοσοκομεία των Αθηνών. Από τον Νοέμβριο του 1995 έως το τέλος του 1995 έως το τέλος του 1999 διετέλεσε Διευθυντής (ΕΣΥ) της Υπηρεσίας Συντονισμού και Ελέγχου Εξωνεφρικής Κάθαρσης και Μεταμοσχεύσεων του ΓΝΑ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Έκτοτε και μέχρι σήμερα είναι Διευθυντής (ΕΣΥ) του Νεφρολογικού Τμήματος του ΓΝΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

Συμμετείχε και εξακολουθεί να συμμετέχει στην εκπόνηση συγγραμμάτων και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει πολλαπλή αρθρογραφία στον ημερήσιο, περιοδικό και επιστημονικό Τύπο, συμμετοχή σε συνεντεύξεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση και έχει δώσει σειρά διαλέξεων για μεταμοσχεύσεις και διάφορα άλλα ιατρικά θέματα. Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών, έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις από νοσοκομεία και διάφορους φορείς για την προσφορά του στο χώρο της υγείας, και ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά. Υπήρξε μαθητής του καθηγητή κλασικής κιθάρας και σολίστα Δημήτρη Φάμπα.

Παρουσίαση δίσκου/Μουσική παράσταση: «Αγγέλων Στρατιές» | 15 ανέκδοτα τραγούδια του Ηλία Κατσούλη

Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στις 21:30 ο τραγουδιστής-συνθέτης Σταύρος Αβράμογλου και η δισκογραφική εταιρεία Red Fox παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ της Αθήνας τον δίσκο «Αγγέλων Στρατιές», ένα συλλεκτικό αφιέρωμα στον μεγάλο στιχουργό Ηλία Κατσούλη.

Θα μιλήσουν ο Τάσος Κατωπόδης και ο Παντελής Θαλασσινός.

Τη βραδιά της παρουσίασης θα τραγουδήσουν οι: Σταύρος Αβράμογλου, Σοφία Παπάζογλου, Ασπασία Στρατηγού, Μαρία Δεικτά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Λίγα παραπάνω λόγια για τον δίσκο

15 ανέκδοτοι στίχοι του Ηλία Κατσούλη, μελοποιημένοι από τους: Παντελή Θαλασσινό, Ζωή Τηγανούρια, Τάσο Γκρους, Σάκη Τσιλίκη, Βαγγέλη Μαχαίρα, Γιώργο Αρσενίδη, Γιάννη Απόδιακο, Σπύρο Κουρκουνάκη και Dasho Kurti.

Σπάνιο υλικό που χρειάστηκαν 2,5 χρόνια να συγκεντρωθεί και να μελοποιηθούν οι στίχοι από τους συνθέτες

Τραγουδάει ο Σταύρος Αβράμογλου.

Συμμετέχουν: Σοφία Παπάζογλου, Μαρία Σουλτάτου, Ασπασία Στρατηγού και ο Ψαραντώνης.

 

Συναντήσεις κορυφής στο café του Ιανού: Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τους συγγραφείς Γιώργο Μέρτικα και Στάθη Γκόνο Θέμα: «Θεμελιώδης παρέκκλιση. Διαφωτισμός και Ρομαντισμός στον 21ο αιώνα»

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 20:30 ο Γιώργος Καραμπελιάς θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα Γιώργο Μερτίκα και τον Στάθη Γκόνο διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Ι.Χ.Β και Docent στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Όρεμπρο, με θέμα: «Θεμελιώδης παρέκκλιση. Διαφωτισμός και Ρομαντισμός στον 21ο αιώνα».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr

 

Λίγα λόγια για τον δρ. Στάθη Γκόνο

Ο Δρ. Στάθης Γκόνος είναι Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών/Ι.Χ.Β και Docent στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Όρεμπρο (Σουηδία). Είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διδάκτωρ Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Γλασκώβης (Βρετανία) και διετέλεσε Ερευνητής στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο Ludwig/University College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζουν στα γενετικά και περιβαλλοντικά αίτια της γήρανσης και της μακροβιότητας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 ερευνητικές εργασίες σε διακεκριμένες διεθνείς επιστημονικές επιθεωρήσεις και μονογραφές βιβλίων και είναι κάτοχος παγκοσμίων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας από τα οποία έχουν προκύψει καινοτόμα αντιγηραντικά προϊόντα. Έχει προσκληθεί να δώσει διαλέξεις σε 110 διεθνή συνέδρια (UNESCO, Ευρωκοινοβούλιο κ.α.), συνδιοργανώνει τα ετήσια συνέδρια “Μοριακής Βιολογίας” στις Σπέτσες τα οποία έχουν τιμήσει με την παρουσία τους πολλοί Νομπελίστες και έχει διοργανώσει, μεταξύ άλλων, το 2ο Ευρωπαϊκό και το 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο “Βιοϊατρικής Γήρανσης”. Έχει διατελέσει “Εμπειρογνώμων” της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη “Μελέτη της ανάπτυξης του ανθρώπου και της διαδικασίας της γήρανσης”, Αναπληρωτής Εθνικός Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στη “Γονιδιωματική και Βιοτεχνολογία για την Υγεία”, καθώς και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της International Union of Biochemistry and Molecular Biology. Είναι Αρχισυντάκτης της επιθεώρησης “Mechanisms of Ageing & Development”, Αναπληρωτής Συντάκτης των επιθεωρήσεων της IUBMB και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των επιθεωρήσεων “Experimental Gerontology”, “Free Radicals Research”, “Redox Biology”, “IUBMB Life” και “Ageing Research Reviews”. Στην χώρα μας αρθρογραφεί τακτικά στον ημερήσιο τύπο και άρθρο του επιλέχθηκε από την επιτροπή των Πανελλαδικών Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και αποτέλεσε το θέμα στις εξετάσεις της Νεοελληνικής Γλώσσας.

 

Λίγα λόγια για τις «Συναντήσεις Κορυφής»

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας. Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του. Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό. Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.

Παρουσίαση βιβλίου: “#FootballTalk. Κουβέντα με τους σταρ για μπάλα και… άλλα” του Χρήστου Σωτηρακόπουλου | Εκδόσεις Τόπος

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Τόπος παρουσιάζουν το βιβλίο “#FootballTalk. Κουβέντα με τους σταρ για μπάλα και… άλλα” του Χρήστου Σωτηρακόπουλου. Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ροναλντίνιο έως τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνάντησε σχεδόν όλους αυτούς που έγραψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για το βιβλίο θα συνομιλήσει με τον συγγραφέα ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Βλέποντας ένα αστέρι να πέφτει, κάποτε, τη δεκαετία του ‘70, ένα μικρό παιδί έκανε μια ευχή: να συναντήσει μια μέρα τον ποδοσφαιρικό ήρωά του, τον Γιόχαν Κρόιφ. Οι καλές Μοίρες που κρυφάκουγαν φρόντισαν στις δεκαετίες που ακολούθησαν να του πραγματοποιήσουν όχι μονάχα αυτή την επιθυμία, αλλά πολύ περισσότερες, ώστε μεγαλώνοντας να βλέπει και να μιλάει με όλα τα σπουδαία ονόματα που πέρασαν από το ποδόσφαιρο! Από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ροναλντίνιο έως τον Μέσι, τον Ρονάλντο και τον Φαν Ντάικ, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος συνάντησε σχεδόν όλους αυτούς που έγραψαν τη σύγχρονη ποδοσφαιρική ιστορία. Στις σελίδες του βιβλίου ζωντανεύουν οι συζητήσεις που είχε με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τον Πεπ, τον Μουρίνιο, τον Κλοπ και τον Λουίς Μενότι, τον Φερνάντο Σάντος, τον Κένι Νταλγκλίς, τον Κέβιν Κίγκαν, τον σερ Στάνλεϊ Μάθιους, τον Πάολο Ρόσι και τον Κρίστο Στόιτσκοφ… Μίλησε, τρεις φορές μάλιστα, με τον Τζορτζ Μπεστ, του άνοιξε την καρδιά του ο Ρόμπι Ρένζενμπρινκ και του εκμυστηρεύτηκαν ωραίες ιστορίες ο Ρομπέρτο Μπάτζιο και ο Ντένις Λόου… Ο μόνος που του έχει ξεφύγει; O Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ωστόσο δεν λείπει από το βιβλίο, που αποτελεί μια ωδή σε όλους αυτούς που μετέτρεψαν το ποδόσφαιρο στο καλύτερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή μας!

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος άρχισε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία το 1979, την ίδια περίοδο που δοκίμαζε να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στην Ιταλία. Άρχισε να εργάζεται στην Απογευματινή, που είχε τους κορυφαίους αθλητικούς συντάκτες της εποχής, ενώ ταυτόχρονα συνεργαζόταν με την Αθλητική Ηχώ. Συνέχισε στα… βαθιά, όταν ο Νίκος Κατσαρός του έδωσε τη μεγάλη ευκαιρία στην ΕΡΤ και το 1984 ανέλαβε τη συμπαρουσίαση της Αθλητικής Κυριακής – μετά την αποχώρηση του Γιάννη Διακογιάννη. Το 1990 μετακινήθηκε στο Mega, όπου έμεινε για είκοσι τρία χρόνια, διάστημα στο οποίο η φωνή του συνδέθηκε με τις μεταδόσεις του Champions League, ενώ παράλληλα, από το 2003 έως το 2014, συνεργάστηκε με τη Nova. Από τον Γενάρη του 2015 η τηλεοπτική στέγη του είναι τα κανάλια COSMOTE Sport, ενώ κατά καιρούς αρθρογράφησε σε πολλές εφημερίδες (Βήμα, Επικαιρότητα, 24 Ώρες, Sportime, Goal News, SportDAY) και κείμενά του έχουν δημοσιευτεί σε μεγάλα έντυπα του εξωτερικού (WorldSoccer, Fourfourtwo, Independent, Telegraph). Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του υπήρξε ανταποκριτής της μεγάλης ιταλικής εφημερίδας Tuttosport, με την οποία συνεργάζεται σήμερα ψηφίζοντας ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ετήσιο θεσμό του «Golden Boy», του καλύτερου νέου παίκτη της Ευρώπης. Το 1994 δημιούργησε το «Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ», την πρώτη εξειδικευμένη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας, και αργότερα, το 1996, τον ΣΠΟΡ FM, του οποίου υπήρξε γενικός διευθυντής έως το 2014.

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος βραβεύτηκε το 1999 στα δημοσιογραφικά βραβεία του ΠΣΑΤ για την καλύτερη τηλεοπτική εκπομπή, καθώς και το 2000 και το 2016 για την καλύτερη ραδιοφωνική εκπομπή. Από το 1999 και για δέκα συνεχόμενα έτη είχε κερδίσει τον τίτλο του «Αγαπημένου Σπορτκάστερ» στα τηλεοπτικά βραβεία που διοργάνωνε το περιοδικό TV Έθνος. Το 2007 ψηφίστηκε ως «Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς» στα βραβεία του περιοδικού Status. Το 1998 αναδείχθηκε νικητής του διαγωνισμού ποδοσφαιρικών γνώσεων ανάμεσα σε 1.000 και πλέον ξένους συναδέλφους του στη διάρκεια του Μουντιάλ της Γαλλίας. Έχει γράψει τα βιβλία: 50 χρόνια Κύπελλο Πρωταθλητριών (ΟΜΜΕ, 2006), Παιχνίδι χωρίς όρια (Τόπος, 2008), Της Κυριακής τα είδωλα (Τόπος, 2011), Στιγμές Μουντιάλ (Τόπος, 2014) και Ταξίδι στ’ αστέρια: Η ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών-Champions League (Τόπος, 2016). Το τελευταίο του βιβλίο ψηφίστηκε ως καλύτερο της χρονιάς από το κοινό στα «Public Book Awards» το 2017 στην κατηγορία «ΕΥ ΖΗΝ».

Παρουσίαση βιβλίου: “Casa Μπιάφρα” του Γιώργου Σκαμπαρδώνη | Εκδόσεις Πατάκη

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, “Casa Μπιάφρα”. Το πρώτο κοινόβιο της Θεσσαλονίκης, τα Καραγάτσια, τον φτωχοσυνοικισμό των καταραμένων, ξεπηδούν αυτοί οι αντιφατικοί τυχοδιώκτες αντιήρωες που μπλέκονται σε άγριες περιπέτειες με τον άρχοντα της πόλης.

Παρουσιάζουν το βιβλίο και συζητούν με τον συγγραφέα ο συγγραφέας Μίμης Ανδρουλάκης και η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Στέφανος Τσιτσόπουλος, δημοσιογράφος-ραδιοφωνικός παραγωγός Athens Voice.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα από την Casa Μπιάφρα, το πρώτο κοινόβιο της Θεσσαλονίκης, και από τα Καραγάτσια, τον φτωχοσυνοικισμό των καταραμένων, ξεπηδούν αυτοί οι αντιφατικοί τυχοδιώκτες αντιήρωες που μπλέκονται σε άγριες περιπέτειες με τον άρχοντα της πόλης, τον πανίσχυρο εκδότη-οραματιστή Γιάννη (Γρύπα) Βεντήρη και τελικά μετέχουν στο πιο κρίσιμο γεγονός της νεότερης Ελλάδας, την «αποστασία», ή τα «Ιουλιανά» του 1965, που οδήγησαν τη χώρα στην άκρη του γκρεμού και επηρεάζουν τη μοίρα της μέχρι σήμερα.

Μουσική παράσταση: Γιάννης Κούτρας «Χόρεψε στο φτερό του καρχαρία»

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 21:30 και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στις 21:30 ο Γιάννης Κούτρας έρχεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας για δύο μόνο εμφανίσεις, παρουσιάζοντας μια μουσική παράσταση με τίτλο «Χόρεψε στο φτερό του Καρχαρία», αφιερωμένη στους μεγάλους συνθέτες.

Μαζί του θα τραγουδήσουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κατερίνα Γεωργακοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Χρήστος Κολοβός, Απόστολος Ρίζος, Αλέκος Χατζηνικολιδάκης.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

 

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

 

Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση

Στις 24/01 & 01/02/20, ο Γιάννης Κούτρας θα παρουσιάσει στον ΙΑΝΟ μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στους μεγάλους συνθέτες.

Στο πρώτο μέρος, θα ακουστούν τραγούδια σε ποίηση Νίκου Καββαδία, μελοποιημένα από τους: Θάνο Μικρούτσικο, Μαρίζα Κωχ, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Λάκη Παπαδόπουλο, αφοί Κατσιμίχα, Ξέμπαρκοι.

Στο δεύτερο μέρος, θα γίνει μια αναδρομή στο Ελληνικό τραγούδι ανατρέχοντας στα τραγούδια που έμειναν ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου. Θα ακουστούν τραγούδια των: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου, Γιάννη Σπανού, Σταύρου Κουγιουμτζή, Βασίλη Τσιτσάνη.

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κούτρα

Ο Γιάννης Κούτρας γεννήθηκε το 1955 στην Αιδηψό. Ήρθε στην Αθήνα το 1974 και άρχισε σπουδές κιθάρας και πιάνου στο Εθνικό Ωδείο και διδάχτηκε θεωρία της Μουσικής,Αντίστιξη και Φούγκα. Δισκογραφικά ξεκίνησε το 1978 με την ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΜΠΡΕΧΤ του Θάνου Μικρούτσικου και συνέχισε τη συνεργασία μαζί του στην κορυφαία στιγμή της καριέρας του στον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ σε ποίηση Νίκου Καββαδία.

Ομάδες στήριξης:  «κατάθλιψη» | Θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 16:00 οι Ομάδες Στήριξης έρχονται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας. Πρόκειται για δίωρες συναντήσεις για θέματα ψυχικής υγείας και όχι μόνο που μας απασχολούν και μας δυσκολεύουν στη διαχείριση τους. Θέμα της συνάντησης «Κατάθλιψη».

Άνθρωποι που βιώνουν κατάθλιψη, άνθρωποι από το περιβάλλον τους, επιστημονικοί σύμβουλοι, εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης, πρακτικές συμβουλές, σε μία ομάδα που επιχειρεί να ρίξει λίγο φως, να δώσει μια ανάσα ανακούφισης, να προσεγγίσει το ζήτημα και να μιλήσει ανοιχτά για το φόβο. Να απαλύνει, να ανακουφίσει, να ακούσει, να στηρίξει, να απλώσει το χέρι με θάρρος, ενσυνάισθηση και κατανόηση.

 

Θα μιλήσουν:

Χρίστος Λιάπης, Ψυχίατρος

Έλσα Μπάρδα, Κλινική Ψυχολόγος

Κώστας Μπουρούσης, Δημοσιογράφος

Γιάννης Στάνκογλου, Ηθοποιός

Ερμής Τζιώτης, Φυσικοθεραπευτής-Χειροθεραπευτής

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η παραγωγός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών Γιώτα Ζαγγανά.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Λίγα λόγια για τις «Ομάδες Στήριξης»

Πώς μιλάμε για τα προβλήματα που βασανίζουν την ψυχή μας;

Πώς τα αντιμετωπίζουμε;

Γιατί φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα σκοτάδια μέσα μας;

 

Μέσα από τις Ομάδες Στήριξης επιχειρούμε να φτιάξουμε μια παρέα συνεργασίας, κατανόησης, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να ανοίξουμε ένα μικρό παράθυρο σε αυτά που μέσα μας φαντάζουν τόσο αφόρητα και δύσκολα. Να γίνουμε ο καθρέφτης του εαυτού μας, ο καθρέφτης του αγαπημένου μας, του παιδιού μας, της μητέρας μας, του κολλητού μας. Να μοιραστούμε έναν απογευματινό καφέ και μία κουβέντα με «φίλους» , να αφουγκραστούμε την ψυχή μας, να μάθουμε ίσως κάτι που δεν ξέραμε για μας τους ίδιους, να γαληνέψουμε τις εσωτερικές μας φουρτούνες, όσο μπορεί και όσο θέλει ο καθένας από μας.

Μουσική παράσταση:  Τάκης Κωνσταντόπουλος «Όλα μου τα τραγούδια» | Διαφορετικά τραγούδια από το 1960 μέχρι σήμερα

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου στις 21:30 ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος παρουσιάζει στον IANO της Αθήνας μια μουσική παράσταση-διαδρομή με τίτλο «Όλα μου τα τραγούδια», με διαφορετικά τραγούδια από το 1960 μέχρι και σήμερα, από τους: Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Στ. Ξαρχάκο, Δ. Μούτση, Γ. Σπανό, καθώς και δικά του νέα τραγούδια.

 

Συμμετέχει η Αλίκη Ζωγράφου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα μεταδίδεται ζωντανά από το IANOS RADIO.

 

Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 13€

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

 

Λίγα παραπάνω λόγια για τη μουσική παράσταση

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, ο σεμνός καλλιτέχνης του έντεχνου και του νεοκυματικού, τραγουδιού, παρουσιάζει ένα μοναδικό live με τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Σπανού, αλλά και δικά του τραγούδια. Επίσης, θα παρουσιάσει από την τελευταία του «Συλλογή», δυο κομμάτια σε στίχους του Φώντα Λάδη, που ηχογραφούνται και κυκλοφορούν για πρώτη φορά, το ένα σε μουσική του Δημήτρη Λάγιου και το άλλο του Μάνου Λοΐζου.

 

Συμμετέχει η Αλίκη Ζωγράφου.

 

Συνοδεύουν τρεις μουσικοί.

 

Λίγα λόγια για τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο

Έχει τραγουδήσει 170 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση, τον γνωρίσαμε περισσότερο , από τις ξεχωριστές εκπομπές του «Στιγμές από το ελληνικό τραγούδι» στην ΕΡΤ στα χρόνια του ’80 και του ’90. Εκπομπές στις οποίες παρουσιάστηκαν δεκάδες σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, κάποιοι από αυτούς για πρώτη και μοναδική φορά. Εκτός όμως από την τηλεοπτική του δραστηριότητα, ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος έχει μια αξιοπρόσεκτη διαδρομή σαν ερμηνευτής, τόσο δισκογραφικά, όσο και σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων.

 

Λίγα λόγια για την Αλίκη Ζωγράφου

Είναι η κόρη του τραγουδιστή του νέου κύματος, Γιώργου Ζωγράφου και εγγονή της ηθοποιού και τραγουδίστριας της Λυρικής σκηνής Άλικης Ζωγράφου. Τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδοποιούς της ελληνικής έντεχνης σκηνής, όπως Λουδοβίκος των Ανωγείων, Νίκος Ξυδάκης, Νότης Μαυρουδής κ.α. σε διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Ασχολείται επαγγελματικά με το τραγούδι και το θέατρο και είναι καθηγήτρια φωνητικής – σύγχρονου τραγουδιού και ακορντεόν.

More Stories
Δείτε τι έγινε στην απονομή πλατινένιου δίσκου για τον Νότη Σφακιανάκη