Η εξύψωση του φεμινισμού από την Taylor Swift

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Taylor Swift μόλις κυκλοφόρησε το νέο της single “The Man”, ένα άκρως φεμινιστικό τραγούδι που περιγράφει τις δυσκολίες των γυναικών στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες.

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε και το βίντεο με τους στίχους του τραγουδιού. Σε αυτό βλέπουμε μια κοπέλα ανάμεσα σε ένα πλήθος ανδρών που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της. Σταματάει και παρατηρεί τους άντρες που την περνούν ένας-ένας. Το κλιπ αυτό συμβολίζει επίσης τον σεξισμό που υπέστη η ίδια η τραγουδίστρια στη μουσική βιομηχανία, όπου χρειάστηκε να δουλέψει τρεις φορές παραπάνω από έναν άντρα για να έχει την ίδια επιτυχία. Στη συνέχεια, η πρωταγωνίστρια του κλιπ ξεφεύγει από το πλήθος σε ένα στενό και βρίσκει μια σκάλα για να σκαρφαλώσει. Όταν φτάνει στην κορυφή βλέπει πως υπάρχει μια θάλασσα ανδρών γύρω της. Το ταξίδι της μοιάζει ατελείωτο καθώς πέφτει από την σκεπή ενός κτιρίου. Το highlight είναι πως τη βοηθά να σηκωθεί μια άλλη γυναίκα δυναμική, που ισούται με τη δύναμη και εξουσία των αντρών. Η γυναίκα αυτή λοιπόν, τη βάζει στο σωστό μονοπάτι και στο τέλος του βίντεο φαίνεται να περπατά μαζί με άλλες εξίσου δυναμικές γυναίκες.

Το τραγούδι αυτό προβάλλει ξεκάθαρα τις πολιτικές πεποιθήσεις της σταρ της country μουσικής. Είναι φεμινίστρια, κατά του σεξισμού-υπέρ της ισότητας των δυο φύλων.

Το πρώτο hint για το περιεχόμενο του “The Man” αποκάλυψε η Taylor μέσω του ντοκιμαντέρ της “Miss Americana” στην πλατφόρμα online streaming Netflix. Ακόμα, συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της “Lover”, που κυκλοφόρησε μέσα στο ‘19.

More Stories
«Εδώ & Εκεί» : Νέος δίσκος από τον Δημήτρη Μυστακίδη