Φαγητό, Καλή Παρέα και Αίσθημα θαλπωρής που μόνο το σπίτι σου μπορεί να σου δημιουργήσει. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να μετατρέψουμε ένα κρύο (αφού ο υδράργυρος είναι ακόμα στα χαμηλά του) βράδυ σε ζεστό; Μάλλον, όχι!
Πώς θα αντιδρούσες, λοιπόν, αν σου έλεγα ότι τα παραπάνω στοιχεία μπορείς να τα βρεις σε ένα μέρος που θυμίζει σπίτι, αλλά δεν είναι εντός οικίας;
Όμως, προτού σου αποκαλύψω περισσότερα, επίτρεψε μου να σου πω λίγα (θα είναι πράγματι ελάχιστα) πράγματα για εμένα: Το όνομα μου είναι Νίκος (αν και αυτό θα το έχεις ήδη παρατηρήσει), είμαι Food Editor και το καλό φαγητό είναι ένα από τα καταφύγια μου. Ειδικά, όταν συνοδεύεται από το στοιχείο του καινούργιου (ναι, μου αρέσω να δοκιμάζω και πλέον δε φοβάμαι τις αλλαγές), αλλά και από καλή παρέα, τότε ένα δείπνο μπορεί να απογειώσει το κέφι μου και να ανεβάσει τη διάθεση μου, όπως ακριβώς ένα μπαχαρικό ένα μέτριο φαγητό.
Πριν από τις γιορτές, λοιπόν, βρέθηκα στο Γκάζι, προκειμένου να επιβιβαστώ στο πιο πλήρες γευστικό ταξίδι του 2019. Η αεροπορική μας βάση ήταν το “A Little Taste Of Home”, το οποίο, εκτός από το όνομα, έχει και τη χάρη, και βρίσκεται μόλις δύο λεπτά από το Μετρό. Δεκελέων 3. Για σένα που αυτή τη στιγμή θες να το ψάξεις στο GPS.
Τι, όμως, είχαν τη χαρά να δοκιμάσουν οι γευστικοί μας κάλυκες;
Φαλάφελ και πεντανόστιμες φακές Beluga με ταλαγάνι και λαχανικά για αρχή. Οι πιο απολαυστικές και vegan μπάλες είχαν σως ταχίνι με δυόσμο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και
σούμακ, ένα ιδιαίτερο ανατολίτικο μπαχαρικό που προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα
ενός είδους αγριοκέρασου με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση. Σαγηνευτικό άρωμα και έδεσμα Ανατολής. Τη γεύση συμπλήρωσε αρμονικά η σαλάτα με κύριο συστατικό τη μαύρη φακή Beluga της 3 άλφα. Και αν η αρχή θεωρείται το ήμισυ του παντός, τότε αυτό το ξεκίνημα μόνο ένα πολλά υποσχόμενο βράδυ μπορούσε να μας προσφέρει.
Και, ναι, έχοντας δοκιμάσει 5 διαφορετικά κυρίως πιάτα μπορώ (πλέον) να σου παρουσιάσω τα δύο καλύτερα:
– το Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με σως μπέρμπον και αρωματικό ρύζι Jasmine 3 άλφα. Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας με το κόκαλο σιγοψημένο στο φούρνο για 5-6 ώρες. Μια
γενναία μερίδα για εμάς που αγαπάμε το κρέας και ένα εξίσου σαγηνευτικά αρωματικό Jasmize ρύζι 3 άλφα κάνουν τον ουρανίσκο σου να θέλει να επιβιβαστεί στο μοσχαρίσιο (και ακαταμάχητο) σιδηρόδρομο.
– Μένσαφ και 3αλφα Ρύζι Basmati με Wild Rice.
Γιορτινό πιάτο των Βεδουίνων, νομάδων της Μέσης Ανατολής με αρνίσιο κρέας που σερβίρεται πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι με λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνεται με ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice, λόγω του ιδιαίτερου συνδυασμού του άγριου ρυζιού που καλλιεργείται στις λίμνες της Βόρειας Αμερικής με το αρωματικό ρύζι Basmati Ινδίας που καλλιεργείται στα υψηλά οροπέδια του Punjab της Ινδίας.
Και επειδή είμαι εδώ για εσένα, ρώτησα και έμαθα τη συνταγή για το πιάτο που μπορείς να μαγειρέψεις σε φίλους, σε ένα οικογενειακό τραπέζι, στον εαυτό σου.
Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.
Υλικά:
- 1 κιλό Ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice
- ~ 2 κιλά αρνίσιο κρέας (μπούτι)
- 300 γρ ξηροί καρποί (κουκουνάρι, κάσιους, αμύγδαλα)
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο πρόβειο
- 3-4 σπυριά κάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4-5 φύλλα δάφνης
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- ένα κουταλάκι κάρυ
- 2 κύβους ζωμό μοσχάρι
- λαχανικά (καρότα, ντομάτες, πιπεριές) για το στολισμό του πιάτου
Εκτέλεση:
Για το αρνί: κόβουμε το κρέας σε κοψίδια, ή αφήνουμε τα μπούτια ως έχει, είναι αν είναι από μικρό ζώο και το βράζουμε. Ξαφρίζουμε την πρώτη δόση και μετά βάζουμε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα της δάφνης μέσα στο νερό να βράσουν μαζί με το κρέας για περίπου 2 ώρες και λίγο παραπάνω αν τα κομμάτια του κρέατος είναι μεγάλα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι, το κάρυ, τους κύβους ζωμό μοσχάρι, την κανέλα και το κάρδαμο και το αφήνουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του και το περνάμε το ζωμό από σίτα. Μπορούμε να βάλουμε το κρέας στο φούρνο για μισή ώρα ώστε να ροδίσει.
Για τους ξηρούς καρπούς: τους καβουρδίζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο μέχρι να χρυσαφίσουν και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice: το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά, το ξεπλένουμε 3 φορές για να φύγει η κόλα του, και στη συνέχεια το βράζουμε με το ζωμό από το κρέας. Για κάθε 1 ποτήρι ρύζι βάζουμε 1.5 ποτήρι ζωμό, σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
Σερβίρισμα: χρησιμοποιούμε μια μεγάλη πιατέλα για να τοποθετήσουμε το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό βουναλάκι και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Στολίζουμε το πιάτο με τους ξηρούς καρπούς και λαχανικά. Παραδοσιακά, τρώμε όλοι από τον ίδια πιατέλα.
Η βραδιά κλείνει υπέροχα με γλυκό (και αποδομημένο) γαλακτομπούρεκο και κόκκινο κρασί. Cheers!
WHAT TO KNOW
Η 3αλφα, η ελληνική εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή πάνω από 50 χρόνια, παρουσιάζει την ανανεωμένη αρωματική σειρά ρυζιών «Γεύσεις του Κόσμου». Basmati, Risotto, Parboiled με Wild Rice, Jasmine και
Basmati με Wild Rice μας «συστήνονται» ξανά σε γήινες ματ αποχρώσεις με ethnic στοιχεία.
Πάνω στην συσκευασία θα βρεις ένα στοιχείο σχετικό με την χώρα προέλευσης της κάθε εκλεκτής ποικιλίας ρυζιού. Αποτελεί το παράθυρο της συσκευασίας, για να δούμε το προϊόν, αλλά και τη μαγεία που κρύβεται στους αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς.
Οι εκλεκτές ποικιλίες των αρωματικών ρυζιών από τη σειρά Γεύσεις του Κόσμου της 3αλφα, «προσγειώνονται» στο καθημερινό μας τραπέζι από την Ινδία και τη Ταϊλάνδη και από τους ορυζώνες της Ιταλίας μέχρι τις λίμνες της Αμερικής.
Εξάλλου, τα προϊόντα της 3αλφα, που είναι υγιεινά & ιδιαίτερα θρεπτικά, έχουν μεγαλώσει γενιές, είναι οι αναμνήσεις μας από την παιδική ζωή μας, με την οικογένεια μας όχι μόνο στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά από κάθε στιγμή της ζωής μας! Το εστιατόριο “A Little Taste Of Home”, με γεύσεις από όλο τον κόσμο, βρίσκεται στο Γκάζι, στη διεύθυνση, Δεκελέων 3.
Καλή σου απόλαυση!
Φαγητό, Καλή Παρέα και Αίσθημα θαλπωρής που μόνο το σπίτι σου μπορεί να σου δημιουργήσει. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να μετατρέψουμε ένα κρύο (αφού ο υδράργυρος είναι ακόμα στα χαμηλά του) βράδυ σε ζεστό; Μάλλον, όχι!
Πώς θα αντιδρούσες, λοιπόν, αν σου έλεγα ότι τα παραπάνω στοιχεία μπορείς να τα βρεις σε ένα μέρος που θυμίζει σπίτι, αλλά δεν είναι εντός οικίας;
Όμως, προτού σου αποκαλύψω περισσότερα, επίτρεψε μου να σου πω λίγα (θα είναι πράγματι ελάχιστα) πράγματα για εμένα: Το όνομα μου είναι Νίκος (αν και αυτό θα το έχεις ήδη παρατηρήσει), είμαι Food Editor και το καλό φαγητό είναι ένα από τα καταφύγια μου. Ειδικά, όταν συνοδεύεται από το στοιχείο του καινούργιου (ναι, μου αρέσω να δοκιμάζω και πλέον δε φοβάμαι τις αλλαγές), αλλά και από καλή παρέα, τότε ένα δείπνο μπορεί να απογειώσει το κέφι μου και να ανεβάσει τη διάθεση μου, όπως ακριβώς ένα μπαχαρικό ένα μέτριο φαγητό.
Πριν από τις γιορτές, λοιπόν, βρέθηκα στο Γκάζι, προκειμένου να επιβιβαστώ στο πιο πλήρες γευστικό ταξίδι του 2019. Η αεροπορική μας βάση ήταν το “A Little Taste Of Home”, το οποίο, εκτός από το όνομα, έχει και τη χάρη, και βρίσκεται μόλις δύο λεπτά από το Μετρό. Δεκελέων 3. Για σένα που αυτή τη στιγμή θες να το ψάξεις στο GPS.
Τι, όμως, είχαν τη χαρά να δοκιμάσουν οι γευστικοί μας κάλυκες;
Φαλάφελ και πεντανόστιμες φακές Beluga με ταλαγάνι και λαχανικά για αρχή. Οι πιο απολαυστικές και vegan μπάλες είχαν σως ταχίνι με δυόσμο, σκόρδο, χυμό λεμονιού και
σούμακ, ένα ιδιαίτερο ανατολίτικο μπαχαρικό που προέρχεται από την αποξηραμένη σάρκα
ενός είδους αγριοκέρασου με κοκκινωπό χρώμα και ιδιότυπη λεμονίζουσα γεύση. Σαγηνευτικό άρωμα και έδεσμα Ανατολής. Τη γεύση συμπλήρωσε αρμονικά η σαλάτα με κύριο συστατικό τη μαύρη φακή Beluga της 3 άλφα. Και αν η αρχή θεωρείται το ήμισυ του παντός, τότε αυτό το ξεκίνημα μόνο ένα πολλά υποσχόμενο βράδυ μπορούσε να μας προσφέρει.
Και, ναι, έχοντας δοκιμάσει 5 διαφορετικά κυρίως πιάτα μπορώ (πλέον) να σου παρουσιάσω τα δύο καλύτερα:
– το Μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο με σως μπέρμπον και αρωματικό ρύζι Jasmine 3 άλφα. Ένα εξαιρετικό κομμάτι κρέας με το κόκαλο σιγοψημένο στο φούρνο για 5-6 ώρες. Μια
γενναία μερίδα για εμάς που αγαπάμε το κρέας και ένα εξίσου σαγηνευτικά αρωματικό Jasmize ρύζι 3 άλφα κάνουν τον ουρανίσκο σου να θέλει να επιβιβαστεί στο μοσχαρίσιο (και ακαταμάχητο) σιδηρόδρομο.
– Μένσαφ και 3αλφα Ρύζι Basmati με Wild Rice.
Γιορτινό πιάτο των Βεδουίνων, νομάδων της Μέσης Ανατολής με αρνίσιο κρέας που σερβίρεται πάνω σε ένα στρώμα από ρύζι με λαχανικά και ξηρούς καρπούς. Στη συγκεκριμένη συνταγή προτείνεται με ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice, λόγω του ιδιαίτερου συνδυασμού του άγριου ρυζιού που καλλιεργείται στις λίμνες της Βόρειας Αμερικής με το αρωματικό ρύζι Basmati Ινδίας που καλλιεργείται στα υψηλά οροπέδια του Punjab της Ινδίας.
Και επειδή είμαι εδώ για εσένα, ρώτησα και έμαθα τη συνταγή για το πιάτο που μπορείς να μαγειρέψεις σε φίλους, σε ένα οικογενειακό τραπέζι, στον εαυτό σου.
Η συνταγή είναι για 4-6 άτομα.
Υλικά:
- 1 κιλό Ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice
- ~ 2 κιλά αρνίσιο κρέας (μπούτι)
- 300 γρ ξηροί καρποί (κουκουνάρι, κάσιους, αμύγδαλα)
- 1 ολόκληρο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο πρόβειο
- 3-4 σπυριά κάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 4-5 φύλλα δάφνης
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- ένα κουταλάκι κάρυ
- 2 κύβους ζωμό μοσχάρι
- λαχανικά (καρότα, ντομάτες, πιπεριές) για το στολισμό του πιάτου
Εκτέλεση:
Για το αρνί: κόβουμε το κρέας σε κοψίδια, ή αφήνουμε τα μπούτια ως έχει, είναι αν είναι από μικρό ζώο και το βράζουμε. Ξαφρίζουμε την πρώτη δόση και μετά βάζουμε ένα ολόκληρο κρεμμύδι και τα φύλλα της δάφνης μέσα στο νερό να βράσουν μαζί με το κρέας για περίπου 2 ώρες και λίγο παραπάνω αν τα κομμάτια του κρέατος είναι μεγάλα. Όταν το κρέας είναι έτοιμο το αλατίζουμε, ρίχνουμε λίγο μαύρο πιπέρι, το κάρυ, τους κύβους ζωμό μοσχάρι, την κανέλα και το κάρδαμο και το αφήνουμε να ξαναβράσει σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από το ζωμό του και το περνάμε το ζωμό από σίτα. Μπορούμε να βάλουμε το κρέας στο φούρνο για μισή ώρα ώστε να ροδίσει.
Για τους ξηρούς καρπούς: τους καβουρδίζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο μέχρι να χρυσαφίσουν και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice: το αφήνουμε στο νερό για 5 λεπτά, το ξεπλένουμε 3 φορές για να φύγει η κόλα του, και στη συνέχεια το βράζουμε με το ζωμό από το κρέας. Για κάθε 1 ποτήρι ρύζι βάζουμε 1.5 ποτήρι ζωμό, σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα.
Σερβίρισμα: χρησιμοποιούμε μια μεγάλη πιατέλα για να τοποθετήσουμε το ρύζι 3αλφα Basmati με Wild Rice ώστε να δημιουργήσει ένα μικρό βουναλάκι και από πάνω τοποθετούμε το κρέας. Στολίζουμε το πιάτο με τους ξηρούς καρπούς και λαχανικά. Παραδοσιακά, τρώμε όλοι από τον ίδια πιατέλα.
Η βραδιά κλείνει υπέροχα με γλυκό (και αποδομημένο) γαλακτομπούρεκο και κόκκινο κρασί. Cheers!
WHAT TO KNOW
Η 3αλφα, η ελληνική εταιρεία που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα καταναλωτή πάνω από 50 χρόνια, παρουσιάζει την ανανεωμένη αρωματική σειρά ρυζιών «Γεύσεις του Κόσμου». Basmati, Risotto, Parboiled με Wild Rice, Jasmine και
Basmati με Wild Rice μας «συστήνονται» ξανά σε γήινες ματ αποχρώσεις με ethnic στοιχεία.
Πάνω στην συσκευασία θα βρεις ένα στοιχείο σχετικό με την χώρα προέλευσης της κάθε εκλεκτής ποικιλίας ρυζιού. Αποτελεί το παράθυρο της συσκευασίας, για να δούμε το προϊόν, αλλά και τη μαγεία που κρύβεται στους αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς.
Οι εκλεκτές ποικιλίες των αρωματικών ρυζιών από τη σειρά Γεύσεις του Κόσμου της 3αλφα, «προσγειώνονται» στο καθημερινό μας τραπέζι από την Ινδία και τη Ταϊλάνδη και από τους ορυζώνες της Ιταλίας μέχρι τις λίμνες της Αμερικής.
Εξάλλου, τα προϊόντα της 3αλφα, που είναι υγιεινά & ιδιαίτερα θρεπτικά, έχουν μεγαλώσει γενιές, είναι οι αναμνήσεις μας από την παιδική ζωή μας, με την οικογένεια μας όχι μόνο στο καθημερινό μας τραπέζι αλλά από κάθε στιγμή της ζωής μας! Το εστιατόριο “A Little Taste Of Home”, με γεύσεις από όλο τον κόσμο, βρίσκεται στο Γκάζι, στη διεύθυνση, Δεκελέων 3.
Καλή σου απόλαυση!