Η ΕΔΕΜ είναι εδώ! Εγγραφές μελών δημιουργών μουσικής/στίχου

Ακολουθεί η ανακοίνωση που στάλθηκε ήδη στους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής (συνθέτες /στιχουργούς) καθώς στις 30 Μαΐου ο ΟΣΔ που θα διαδεχθεί την ΕΥΕΔ είναι η ΕΔΕΜ.

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε για όλους τους δημιουργούς της μουσικής με την κοινή υπογραφή της Υπουργού Πολιτισμού κυρίας Μενδώνη και του Υφυπουργού Δημοσιονομικής Πολιτικής κυρίου Σκυλακάκη. Έχουμε πια τον δικό μας οργανισμό, όπως παντού στον κόσμο, μακριά από κερδοσκόπους και μακριά από το κράτος.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως με ειδική μέριμνα της Υπουργού Πολιτισμού κινούνται και άλλα πολύ σημαντικά αιτήματά μας-αυτό της ενίσχυσής των ΟΣΔ στην πανδημία, αυτό ενός θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει ακόμη περισσότερο τα δικαιώματα και αυτό του ενιαίου -επιτέλους- φορέα των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ο επόμενος μήνας λοιπόν θα έχει εξελίξεις, και είμαστε εδώ για να τις κρίνουμε και να τις ενισχύσουμε.

Με την ευκαιρία θέλουμε να τονίσουμε για ακόμα μια φορά: όλος ο αγώνας που δώσαμε και δίνουμε ως σώμα δημιουργών υπήρξε υπερκομματικός και δεν διακατέχεται από καμιά a priori εμπάθεια.

Έχουμε μεγάλες αγωνίες και ευαισθησίες και το θέμα των δικαιωμάτων μας απασχόλησε έντονα και με πολλές έσωθεν πληγές την τελευταία δεκαετία.

Όταν γίνονται πράγματα που μας ανησυχούν δεν γίνεται παρά να τους δίνουμε τις διαστάσεις της ανησυχίας μας.Έχει αποδειχθεί πως σε πολλές περιπτώσεις (προσπάθειες νεκρανάστασης του υπερχρεωμένου μοντέλου ΑΕΠΙ πχ) είχαμε δικιο. Όταν πάλι γίνεται κάτι καλό, δεν γίνεται παρά να το επαινούμε.

Σήμερα είναι μια καλή μέρα: η ΕΔΕΜ είναι εδώ και κάνει με πυρετώδη ταχύτητα συμβάσεις με τα μέλη της.Ευχαριστούμε τους δημιουργούς, τους θεσμικούς παράγοντες, τις τεχνοκρατικές και νομικές ομάδες και τους εργαζομένους που έφεραν τα πράγματα ως εδώ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, κάντε άμεσα τη σύμβασή σας με τον οργανισμό στο e-mail που αναφέρει η Γενική διευθύντρια κα Λούκα Κατσέλη: [email protected]

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nineteen + 10 =

More Stories
«Καλλιόπη: ο δρόμος των τεράτων» σε σκηνοθεσία Ηλέκτρας Ελληνικιώτη στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου