«Αλήθειες με τη Ζήνα» : Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Ένας αιώνας, δύο πατρίδες, μια ζωή

Με αφορμή την επέτειο από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής, της μεγαλύτερης τραγωδίας του νεότερου Ελληνισμού, η Ζήνα Κουτσελίνη και η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», με τη στήριξη του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ) Νέας Ιωνίας, της ιστορικής Εστίας  Νέας Σμύρνης αλλά και Μικρασιατικών Ενώσεων,  τιμά το έτος μνήμης με μια σειρά θεμάτων, που θα ξεκινήσουν να προβάλλονται από την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου.

Μέσα από τις συγκινητικές μαρτυρίες  προσφύγων, που συγκλονίζουν ακόμη και σήμερα, ξυπνούν μνήμες και συγκινούν βαθιά, τα σπάνια ντοκουμέντα της εποχής και το πολύτιμο φωτογραφικό υλικό, αναδεικνύονται πραγματικές ιστορίες οικογενειών, γεμάτες από μοναδικά συναισθήματα νοσταλγίας και χαρμολύπης για τις ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

 Αυτή την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» συναντά τον μοναδικό εν ζωή  πρόσφυγα του Πόρου, ο οποίος γεννήθηκε στα ηρωικά Βουρλά της Μικράς Ασίας, μέσα στις φλόγες του πολέμου, το 1922. Λίγο πριν κλείσει τα 100 του χρόνια (25η Μαρτίου έχει γενέθλια), ξετυλίγει τις αναμνήσεις του από το  βίαιο ξεριζωμό και το χτίσιμο της νέας του ζωής στο φιλόξενο νησί.

 

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.