Γιάννης Κότσιρας: «Η φωνή του πολέμου δεν έχει ποτέ νικητές, μόνο θάνατο»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μέσα από τα social media αναφέρθηκε στον πόνο και τον θάνατο που φέρνει ο πόλεμος.

Το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία έστειλε ο Γιάννης Κότσιρας.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μέσα από τα social media αναφέρθηκε στον πόνο και τον θάνατο που φέρνει ο πόλεμος.

Διαβάστε τι έγραψε ο Γιάννης Κότσιρας

Έχεις ακούσει ποτέ τη φωνή του πολέμου; Αυτή την τρομακτική σειρήνα; Τους κρότους από τους πυροβολισμούς και τους βομβαρδισμούς; Την εκκωφαντική σιωπή που ακολουθεί; Οι συνομιλικοί μας την άκουσαν. Πολλές φορές και σε πολλά μέρη στην διάρκεια της ζωής μου. Την άκουσαν στην Κύπρο. Στο Ιράκ. Στο Αφγανιστάν. Στη Γιουγκοσλαβία. Στο Βελιγράδι και το Σεράγεβο. Στη Γεωργία. Στη Συρία. Στην Ουκρανία. Και όλο και πιο κοντά μας.

Φοβήθηκα. Φοβάμαι. Φοβήθηκαν και οι γονείς μας και οι παππούδες μας. Ας μην την ακούσουν τα παιδιά μας… Η φωνή του πολέμου δεν έχει ποτέ νικητές. Μόνο θάνατο. Οι λαοί πεθαίνουν. Οι δημιουργοί τους ποτέ. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι αυτοί που τον πουλάνε. Η ιδεολογία του πολέμου είναι το χρήμα. Δεν υπάρχει καλός και κακός πόλεμος. Καλές και κακές βόμβες. Μόνο θάνατος. Όπου κι αν γίνεται. Από όποιον κι αν γίνεται.

Το αίμα όλων των ανθρώπων είναι κόκκινο. Σε όποιο θεό και αν πιστεύουν. Όποιο χρώμα κι αν έχουν. Όποια σημαία κι αν κουβαλούν. Και τώρα πάλι χύνεται άφθονο. Σήμερα στην Ουκρανία. Αύριο που; Φοβάμαι ότι η περίοδος επίπλαστης ειρήνης που ζήσαμε, τελείωσε. Δεν πρέπει όμως να φωνάζουμε. Κι ας μην μας ακούνε. Πάντα θα είμαστε απέναντι από κάθε πόλεμο. Σήμερα είμαστε με τον λαό της Ουκρανίας με την ελπίδα να σταματήσει αυτή η παράνοια. Και να μην την ξαναζήσει ποτέ και κανείς. Να μην ξανακούσει κανείς την φωνή του πολέμου… Μόνο μουσική. Τη φωνή της ειρήνης

Πηγή: in.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.