«Επαρχία»: Το νέο έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων

Μια παράξενη μαύρη κωμωδία για μια παρέα νέων που στήνουν το κόλπο της ζωής τους, σχεδιάζοντας την πιο παράδοξη ληστεία τράπεζας.

Το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής παρουσιάζει από τις 18 Μαρτίου και μόνο για 16 παραστάσεις το νέο έργο του Μιχάλη Βιρβιδάκη «Επαρχία» σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα.

Μια παράξενη μαύρη κωμωδία για μια παρέα νέων που στήνουν το κόλπο της ζωής τους, σχεδιάζοντας την πιο παράδοξη ληστεία τράπεζας, με φόντο τις λάσπες, τις λακκούβες και τα αδιέξοδα των επαρχιακών δρόμων.

Λίγα λόγια για το έργο

Ελληνική επαρχία. Παραμονές Χριστουγέννων. Μια παρέα νέων σχεδιάζουν το κόλπο της ζωής τους. Να ληστέψουν μια τράπεζα. Με ένα τρόπο που δεν το επιχείρησε ποτέ κανείς μέχρι σήμερα. Με ένα τρόπο που φανερώνει τα σημεία των καιρών. Δολοπλοκίες, αρρωστημένοι έρωτες, ναρκωτικά, χρήμα, παιχνίδια εξουσίας… Με φόντο τις λάσπες και τις λακκούβες των επαρχιακών δρόμων, ο Μιχάλης Βιρβιδάκης (Στην Εθνική με τα μεγάλα, Περί Φύσεως) στήνει τον καμβά μιας παράξενης μαύρης κωμωδίας που διερευνά τις σχέσεις περιθωρίου και κράτους στην ταραγμένη εποχή μας.

EPARCHIA 1

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Σκεύας σημειώνει για το έργο: «Η ”Επαρχία” είναι ένα νέο ελληνικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή και μάλιστα σε ένα θέατρο που η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσίαση νέων κειμένων Ελλήνων συγγραφέων. Στην ”Επαρχία” ο Μιχάλης Βιρβιδάκης συνθέτει μια θραυσματική τοιχογραφία της ελληνικής πραγματικότητας στην εποχή μας.

Επτά χαρακτήρες-πρόσωπα στροβιλίζονται εγκλωβισμένα στον μικρόκοσμο τους, προσπαθώντας να βρουν διέξοδο. Τα πρόσωπα μιλούν, ενίοτε μονολογούν, οδηγούμενα μέσα από την ορμή του λόγου τους, σε μιαν έξαρση, βαθιά ποιητική. Ο λόγος τους γίνεται τελικά η ταυτότητά τους, γίνεται και είναι η ταυτότητα της ”Επαρχίας”.»

EPARCHIA 3

Ο συγγραφέας Μιχάλης Βιρβιδάκης σημειώνει για το νέο του έργο:

«Η ”Επαρχία” είναι ένα έργο γραμμένο για το δίκιο και το άδικο όπως κανείς το συναντά διασχίζοντας τους χωμάτινους δρόμους της ελληνικής επαρχίας, μακριά από τις βιτρίνες και την αστραφτερή ζωή των μεγαλουπόλεων. Από τη μια κωμωδία κι απ’ την άλλη δράμα. Φαιδρή κωμωδία πάνω στα λάθη και τις ψευδαισθήσεις ενός περιθωρίου, που διαρκώς υποσκάπτει το οργανωμένο κράτος και οικτρό δράμα ως προς την σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης εκείνων που ανέλαβαν θεσμικά να διαφυλάξουν αυτή την οργάνωση. Χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως οι ρόλοι αυτοί, κωμωδία ή δράμα, δεν εναλλάσσονται μεταξύ τους…

EPARCHIA 9 1

EPARCHIA 14

Η ”Επαρχία” είναι ένα έργο που συνοψίζει σε αδρές γραμμές την ασφυξία που αισθάνθηκα ως πολίτης σε πολλές περιπτώσεις του δημόσιου βίου από την μεταπολίτευση και μετά, όμως πάνω απ’ όλα είναι μια σπουδή πάνω σε επτά ανθρώπινους χαρακτήρες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και προσπάθησα με τα ταπεινά μου μέσα να παρουσιάσω σαν αξιομνημόνευτες λογοτεχνικές περσόνες. Η ”Επαρχία” είναι τέλος ένα ακόμα έργο, μετά την ”Εθνική” με τα μεγάλα και το ”Περί Φύσεως”, που εκφράζει την αγωνία μου για αυτόν τον τόπο, που μέσα του μεγαλώνω, αγαπώ και υπάρχω…»

EPARCHIA 12

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Σκεύας
Μουσική: Σήμη Τσιλαλή
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Σαβουιδάκης
Βοηθός σκηνογράφου: Έμιλυ Κουκουτσάκη
Φωτογραφίες: Εβίτα Σκουρλέτη
Βοηθός φωτογράφου: Γιάννης Σαβουϊδάκης
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρία Κακάρογλου, Μαρία Σαμαρτζή
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος – Λυκόφως

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Αποστολόπουλος (Σάκης)
Νίκος Αρβανίτης (Αλέξανδρος)
Δήμητρα Βήττα (Βούλα)
Απόστολος Καμιτσάκης (Γαβρίλης)
Τάσος Λέκκας (Ίγκι)
Γρηγορία Μεθενίτη (Όλα)
Ορέστης Τζιόβας (Μάκης)

Εισιτήρια:

Τιμές εισιτηρίων:17€, 15€ μειωμένο/ φοιτητικό

Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.grwww.viva.gr

 

Πληροφορίες εκδήλωσης:

Πρεμιέρα: 18 Μαρτίου 2022

18 Μαρτίου 17 Απριλίου 2022

Ημέρες & Ώρες: Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:15, Κυριακή 19:00

Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος 15 17€

Τοποθεσία: Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής

Κεφαλληνίας και Κυκλάδων 11, Κυψέλη, 210 8217877

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.