Ένα παζάρι για τους μόνιμους θαμώνες του κέντρου, τα αδέσποτα ζώα!

Στον Μπιρμπίλη που αράζει στην Πλατεία Αριστοτέλους, τον Λουκούμη που του αρέσει να δροσίζεται στα κλιματιστικά ακριβών καταστημάτων της οδού Τσιμισκή και τον Αυτιά που δεν χαλάει τον ύπνο του ακόμη και αν περάσει ολόκληρη… μπάντα από πάνω του αλλά και σε όλα τα αδέσποτα της πόλης είναι αφιερωμένο παζάρι που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους με Βασιλέως Ηρακλείου, από τις 11.30 έως τις 18.00 η Φιλοζωική οργάνωση «Νοιάζομαι» απλώνει πάγκους και διαθέτει διάφορα διακοσμητικά, προκειμένου όλα τα έσοδα να διατεθούν για τις ανάγκες των αδέσποτων.

«Δραστηριοποιούμαστε από το 2011 στον δήμο Θεσσαλονίκης και την περιοχή της Καλαμαριάς», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπεύθυνη της οργάνωσης Εύη Καλαϊντζίδου, προσθέτοντας ότι στόχος αποτελεί η περίθαλψη των ζώων και η ευαισθητοποίηση του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη οργάνωση είχε δώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στη δημοσιότητα βίντεο, όπου φαινόταν ένας άνδρας να ποδοπατάει μέχρι θανάτου ένα γατάκι.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ιατρική περίθαλψη σε όλα τα αδέσποτα και γι’ αυτό, τα έσοδα από το παζάρι, θα διατεθούν για τις ιατρικές εξετάσεις των ζώων. Σκεφτείτε ότι μόνο οι ετήσιες προληπτικές εξετάσεις για έναν σκύλο κοστίζουν περίπου 120 ευρώ, ενώ η οργάνωσή μας, δεν χρηματοδοτείται από πουθενά», ξεκαθάρισε η κ. Καλαϊντζίδου. Όσο για την παρέα των αδέσποτων σκύλων του κέντρου που η οργάνωση περιθάλπει, η κ. Καλαϊντζίδου πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, και τη Σούζυ, τη γηραιά κυρία που απολαμβάνει, όπως είπε, την μποέμικη ζωή και αρνείται πεισματικά να κλειστεί σε σπίτι περνώντας τα βράδια μια βόλτα και από τα μπαράκια της πλατείας Αριστοτέλους!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.