Γιώργος Μάρτος: 18+2 μεγάλα τραγούδια σε μία συλλογή

Ο Γιώργος Μάρτος συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια στην ελληνική δισκογραφία και το γιορτάζει μαζί μας, με την έκδοση της διπλής, ψηφιακής συλλογής «Best of 2012-2022».

Ο σημαντικός τραγουδοποιός – ερμηνευτής της τελευταίας δεκαετίας, με προσωπικό έργο ιδιότυπο, βαθύ και επαναστατικό, που συχνά φλερτάρει με τα όρια της… «φιλοσοφικής φαντασίας», όπως έχει γραφτεί, συνοδευόμενο συγχρόνως από μία συνειδητή, συνεπή και μαχητική πολιτισμική και κοινωνικοπολιτική στάση, συγκέντρωσε και μοιράζεται μαζί μας 18 (+2 νέα και ακυκλοφόρητα) τραγούδια της μέχρι στιγμής δισκογραφικής του πορείας, τα οποία κυκλοφορούν σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

«Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, και παρ’ όλες τις ομολογουμένως μεγάλες δυσκολίες της τελευταίας δεκαετίας, σας παρουσιάζουμε τη διπλή, ψηφιακή συλλογή «BEST OF 2012-2022», η οποία περιλαμβάνει 18 (+2 νέα) επιλεγμένα τραγούδια από τη μέχρι στιγμής δισκογραφική μου πορεία, γιορτάζοντας έτσι τη συμπλήρωση 10 χρόνων στην ελληνική δισκογραφία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, από καρδιάς, σε όλους τους συνεργάτες και συνταξιδιώτες αυτής της μοναδικής και περιπετειώδους διαδρομής. Δίχως αυτούς τίποτα δεν θα ήταν ίδιο. Και φυσικά σε όλες και όλους εσάς, που με την αγάπη και τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια, επιτρέψατε σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι να πάρει «σάρκα και οστά» και να καταφέρει να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Τα ομορφότερα ας είναι μπροστά μας!»

Γιώργος Μάρτος

Ανακαλύψτε τη συλλογή «Best of 2012-2022»:
https://bit.ly/BestOfCollectionVol_Martos_YT
https://bit.ly/BestOfCollectionVol2_Martos_YT

ΜΕΡΟΣ Α

1. Έλα μην αργείς
2. Της γενιάς μου
3. Νοσταλγία
(Ποίηση: Κώστας Καρυωτάκης)
4. Μια δικιά μας ιστορία
5. Χρησμολόγιο
6. Θα ‘ρθεί καιρός
(Ποίηση: Κατερίνα Γώγου)
7. Έρωτες
8. Το blues της μοναξιάς
9. Το βαλς της αγάπης
(Μουσική: Fabrizio De André  / Πρωτότυπη μουσική: Gino Marinuzzi)
10. Κάτι έχω να σου πω

ΜΕΡΟΣ Β

1. Φύλαξε τ’ όνειρο
2. Πάρε με μαζί σου
3. Όσο μπορείς
(Ποίηση: Κ.Π.Καβάφης)
4. Δόξα και Χρήμα
(Πρωτότυπη μουσική: Francesco Guccini)
5. Ψάξ’ το βαθιά
6. Αγάπη (Πού να σε ταξιδέψω)
(Ποίηση: Κώστας Τριπολίτης – Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης)
7. Ταξίδια
(Στίχοι: Μιχάλης Χονδροματίδης – Μουσική: Στέλιος Μάρτος)
8. The pride of being free
9. Αν μάθεις
10. Ζωγράφισα τον ήλιο σου

Στίχοι – Μουσική – Ερμηνείες: Γιώργος Μάρτος

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.