Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης για δύο χριστουγεννιάτικες συναυλίες στο Μέγαρο

Οι αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για δύο μοναδικές εμφανίσεις.

Οι αγγελικές φωνές της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σάββατο 17 (ώρα έναρξης: 20:30) και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου (17:00), για να γιορτάσουμε μαζί τη μαγεία των Χριστουγέννων, με τη συνοδεία του μοναδικού εκκλησιαστικού οργάνου της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης. Τα νεαρά μέλη του ιστορικού αυστριακού συνόλου θα ψάλλουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλο τον κόσμο, κλασικά αριστουργήματα αλλά και τα δικά μας κάλαντα. Στη μουσική διεύθυνση, ο αυστριακός καθηγητής φωνητικής τέχνης Peter Lang (Πέτερ Λανγκ).

Από το πρόγραμμα της διάσημης βιεννέζικης χορωδίας δε θα μπορούσαν να λείπουν αποσπάσματα από κοσμαγάπητα θρησκευτικά έργα του Wolfgang Amadeus Mozart (Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ). Θα ακουστούν επίσης, μεταξύ άλλων, δημοφιλείς ύμνοι των Henry Purcell (Χένρυ Πέρσελ), Anton Diabelli (Άντον Ντιαμπέλλι) και César Frank (Σεζάρ Φρανκ), αλλά και γνώριμες χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη μουσική παράδοση της Αγγλίας, της Αυστρίας και της Λατινικής Αμερικής.

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης

Mozart Knabenchor Wien DSC00849 scaled

Η Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης ιδρύθηκε το 1956, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων από τη γέννηση του Bόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Αποτελείται από αγόρια ηλικίας 8 έως 21 ετών. «Σήμα κατατεθέν» της είναι τα χαρακτηριστικά μπλε κοστούμια εποχής που φορούν τα νεαρά μέλη της. Στόχος του ιδρυτή της Χορωδίας Έριχ Σβάρτσμπαουερ ήταν να εξασφαλίσει σε ταλαντούχα παιδιά με εξαιρετικές φωνητικές ικανότητες τη δυνατότητα να αφοσιωθούν στη χορωδιακή τέχνη ζώντας ταυτόχρονα με τις οικογένειές τους και πηγαίνοντας στο σχολείο της αρεσκείας τους (σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για τα μέλη της Παιδικής Χορωδίας της Βιέννης).

Το ρεπερτόριο της Παιδικής Χορωδίας Μότσαρτ της Βιέννης είναι ευρύ. Περιλαμβάνει κλασικές χορωδιακές συνθέσεις, ενώ εμπλουτίζεται διαρκώς με έργα σύγχρονων συνθετών, τα οποία η Χορωδία προβάλλει συστηματικά μέσα από τις συναυλίες της. Το σύνολο έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διεθνείς εμφανίσεις και συνεργάζεται τακτικά με φημισμένους καλλιτέχνες και σημαντικές ευρωπαϊκές ορχήστρες.

Λίγα λόγια για τον Πέτερ Λανγκ

Μουσικός διευθυντής της Χορωδίας από το 1994 είναι ο Πέτερ Λανγκ. Γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ και είναι εξειδικευμένος μουσικοπαιδαγωγός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης. Από το 1991 διδάσκει φωνητικά στο Ωδείο της Πόλης της Βιέννης (γνωστό πλέον ως Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μουσικής και Τεχνών). Ως ειδικός στη διδασκαλία παιδιών και παιδικών χορωδιών, προσκαλείται συχνά ως ομιλητής σε επαγγελματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 

Πληροφορίες:
Ημερομηνία: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Ώρα έναρξης: Σάββατο στις 20:30 και Κυριακή στις 17:00
Καλλιτέχνης: Παιδική Χορωδία Μότσαρτ της Βιέννης
Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Σημεία προπώλησης: Τηλεφωνικά στο 210 7282333 και ηλεκτρονικά στο megaron.gr
Τιμή εισιτηρίου: 9€ (εκπτωτικά) • 14€ • 22€ • 28€ • 36€ • 42€ • 50€
Extra tips: Διάρκεια: 70 λεπτά
Πληροφορίες χώρου: Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282714

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.