«Οι πιο δυνατές…» της Άννας Αδριανού σε σκηνοθεσία Πέπης Μοσχοβάκου στο Θέατρο Αλκμήνη

«Οι πιο δυνατές…» της Άννας Αδριανού ανεβαίνουν από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023 στη σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη σε νέα δυναμική εκδοχή, η οποία έχει εμπλουτιστεί με επιπλέον σκηνές και χαρακτηριστικά βίντεο.

Το έργο και η παράσταση:
Ένας από τους πιο «δυνατούς» μονολόγους του Αύγουστου Στρίντμπεργκ μεταμορφώνεται σε ένα καινούργιο θεατρικό έργο, ένα σύγχρονο «παιχνίδι για δύο» μέσα από μια αιρετική διασκευή, που φωτίζει το θέμα της απιστίας κι από τις δυο πλευρές. Αλλά και το θέμα της συναισθηματικής κακοποίησης δυο γυναικών, που αγάπησαν τον ίδιο άντρα, χάνοντας τη δύναμη τους. Σύζυγος και ερωμένη, συναντιούνται παραμονή Χριστουγέννων, σε ένα καφέ μπαρ και μέσα από αλλεπάλληλες προκλήσεις, εκθέτουν τη ζωή τους και τους ρόλους τους κι αναμετριούνται μέχρις εσχάτων για το ποια υπήρξε η νικήτρια και «η πιο δυνατή». Δυο ερωτικοί θηλυκοί ρόλοι, δυο διαφορετικές απόψεις ζωής, δυο τρόποι να αγαπάς, να μισείς και να είσαι γυναίκα. Αντικείμενο: ο εραστής και σύζυγος, που αν και απών, κυριαρχεί ακόμα στη σκέψη και την καρδιά τους. Ένας άντρας που τις θέλει και τις δυο, μιας και δεν τις θεωρεί επιβάτιδες της ίδιας θέσης στο τρένο της ζωής του.

Σημείωμα της Άννα Αδριανού για το έργο:
«Όταν πρωτοδιάβασα την «Πιο δυνατή» του Στρίντμπεργκ, όπου μια παντρεμένη γυναίκα κάνει ένα σαρκαστικό μονόλογο μπροστά στην ερωμένη του άντρα της, βάζοντας τη στη θέση της και προσπαθώντας να της αποδείξει ότι «αυτή είναι η πιο δυνατή»… αναρωτήθηκα τι θα είχε άραγε να απαντήσει σε όλο αυτό, εκείνη η «άλλη γυναίκα», που στο Στρίντμπεργκ παραμένει μυστηριώδης και δέχεται την ήττα της σιωπηλή. Η επαφή μου με τη σκηνοθέτη Πέπη Μοσχοβάκου και όσα είπαμε ψάχνοντας να κάνουμε ένα έργο, που να αφορά στις γυναίκες και στους ερωτικούς ρόλους, που τις κακοποιούν, με ιντριγκάρισε… και με έβαλε μπροστά στην πρόκληση να «συμπληρώσω» το έργο με την απάντηση αυτής της ερωμένης… Μια απάντηση που εκθέτει τη ζωή της και τα πιστεύω της για τις σχέσεις… Άλλωστε ερωμένη και σύζυγος είναι δυο πλευρές της γυναικείας ερωτικής ζωής… Οι δύο όψεις του θηλυκού προσώπου, που ψάχνει μέσα από διαφορετικούς δρόμους το ίδιο πράγμα: Την αγάπη του άντρα, καθώς και οι δυο θέλουν να επηρεάσουν τη ζωή του… και να γίνουν γι’ αυτό, «η μια και μοναδική»… Μια αγάπη, που αυτός ενώ την υπόσχεται, τη χρησιμοποιεί για να χειρίζεται και τις δύο.

Συντελεστές:
Κείμενο: Άννα Αδριανού
Σκηνοθεσία: Πέπη Μοσχοβάκου
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
Παραγωγή: Βασιλης Κωνσταντουλακης

Παίζουν: Άννα Αδριανού, Λίλη Τσεσματζόγλου

Από το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:30

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.