«Οι Λουόμενες»: Παρατείνεται η παράσταση της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Θέατρο Tempus Verum

Με έντονο κωμικό στοιχείο, αλλά και πολλές στιγμές συγκίνησης, οι περιπέτειες και οι ανάγκες των ηρωίδων μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας.

«Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη παρουσιάζονται από τις 26 Οκτωβρίου στο Θέατρο Tempus Verum.

«Οι Λουόμενες» έκαναν πρεμιέρα στο Skrow Theater στις 6 Μαΐου 2019. Η παράσταση ανέβηκε για δύο σεζόν, ως την Πρωτοχρονιά του 2020. Ο Ασκληπιός θα λειτουργήσει αυτή τη φορά στο Θέατρο Tempus Verum αναμένοντας παλιούς και νέους θεατές να παρακολουθήσουν την «ιαματική» αυτή παράσταση.

Το Μάιο του 2022, υπό το φως των έντονων εξελίξεων στα ζητήματα έμφυλης ισότητας, αλλά και των αλλαγών που έφεραν στο θέατρο και στη ζωή μας η πανδημία και η κρίση, το έργο απέκτησε μια νέα επικαιρότητα. Με έντονο κωμικό στοιχείο, αλλά και πολλές στιγμές συγκίνησης, οι περιπέτειες και οι ανάγκες των ηρωίδων μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα πιο κοντά μας.

Όπως σημειώνει η Κατερίνα Μαυρογεώργη: «Όταν έγραφα αυτό το έργο πριν τρία χρόνια, η αλήθεια είναι ότι δε σκέφτηκα ότι πρέπει αναγκαστικά να έχει τρεις γυναίκες για ηρωίδες, έτσι ώστε να δηλώσουμε τη σύμπνοιά μας με τον αγώνα για έμφυλη ισότητα. Κάτι οργανικό με έσπρωξε να σχηματίσω με λέξεις αυτή την παράξενη γυναικεία φιλία μέσα σε ένα υδροθεραπευτήριο.

Λουόμενες2@Γιάννης Καραμπάτσος 1.jpg
© Γιάννης Καραμπάτσος

Έπειτα οι συνθήκες ακινητοποίησαν αυτή την παράσταση για αρκετό καιρό, ενώ η πρόθεσή μας ήταν να συνεχίσει να παίζεται στην Αθήνα και αλλού. Τον Ιούνιο του 2022 αποχαιρετήσαμε το σπίτι μας, το Skrow Theater, και ο Ασκληπιός θα ανοίξει και πάλι μέσα στο Τempus Verum, στην καρδιά του Κεραμεικού.

Οι Λουόμενες είναι τρεις ηρωίδες με βαθιά πάθη και αδυναμίες. Έχουν αμαρτήσει βαριά ή έτσι νομίζουν. Έχουν πιει ουκ ολίγες φορές αλκοόλ ώσπου να λιποθυμήσουν, έχουν κάνει σεξ με πολλούς συντρόφους, ήταν φιλόδοξες, θυσίασαν πολλά για να είναι ανεξάρτητες, ελεύθερες. Και το φέρουν βαρέως.

Μέσα στο υδροθεραπευτήριο απαλλάσσονται σταδιακά από αυτό το φορεμένο φορτίο. Μοιράζονται τις ιστορίες τους υπό ένα νέο πρίσμα. Θέλω να μιλήσω για τη γυναίκα ευεργετικά κι όχι με λύπηση. Θέλω να προσφέρω μια συχνότητα δημιουργίας για τη γυναίκα στην οποία η ίδια είναι αντικείμενο στοχασμού, η ίδια γιορτάζεται, η ίδια εξυμνείται, δεν πρωταγωνιστεί πάλι η εικόνα ενός συστήματος που τη βασανίζει ασταμάτητα».

Λουόμενες1@Γιάννης Καραμπάτσος 1.jpg
© Γιάννης Καραμπάτσος

Cover photo: © Γιάννης Καραμπάτσος

Συντελεστές:

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη
Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεραφείμ Ράδης, Γιάννης Καραμπάτσος
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη
Επιμέλεια σκηνικού χώρου: Άρτεμις Φλέσσα
Σχεδιασμός επιγραφής «Ο Ασκληπιός»: Θάλεια Μέλισσα
Βοηθοί σκηνοθέτη: Έλια Ζαχαριουδάκη, Μαρία Μακρή
Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή
Voice over: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Inkal

Εισιτήρια:

Τιμές:

16€ (Γενική είσοδος), 14€ (Φοιτητικό), 12€ (Ανέργων – ΑμεΑ)

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.