Πέθανε ο Γιάννης Διακογιάννης

Σε ηλικία 91 ετών.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιάννης Διακογιάννης, σε ηλικία 91 ετών.

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας, σχολιαστής και παρουσιαστής αθλητικών εκπομπών θεωρούνταν από τους κορυφαίους στο είδος του, τόσο για τις γνώσεις του, όσο και για τον τρόπο περιγραφής αθλητικών αγώνων.

 

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει πολλές κορυφαίες διοργανώσεις, από Μουντιάλ έως Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου, ενώ άφησε τη σφραγίδα του στον χώρο, κάτι που αποτυπώθηκε και στους στίχους του τραγουδιού «Αρχίζει το ματς» του Λουκιανού Κηλαηδόνη, στους οποίους αναφέρεται το όνομα του Γιάννη Διακογιάννη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε από την εφηβεία του με τον αθλητισμό. Σπούδασε μουσική στη Γαλλία, αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Από το Σεπτέμβριο του 1966 έως το 1983 ήταν ο βασικός παρουσιαστής της «Αθλητικής Κυριακής» (αρχικά «Αθλητικά Νέα»), ενώ το Σεπτέμβριο του 1969 είχε παρουσιάσει το 9ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αθλητισμού, που διεξήχθη στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και αποτέλεσε την πρώτη μετάδοση αγώνων στίβου από ελληνικό τηλεοπτικό συνεργείο.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.