Αφαίρεση 15 βαθμών για την Γιουβέντους από το αθλητικό δικαστήριο της Ιταλίας

Με βαριά τιμωρία, αφαίρεσης 15 βαθμών τιμωρήθηκε η Γιουβέντους για τις οικονομικές παρατυπίες της προηγούμενης τριετίας.

Το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της Ιταλίας αποφάσισε ποινή 15 βαθμών για την «Μεγάλη Κυρία» λόγω της υπόθεσης plusvalenza. Μάλιστα είναι η μόνη ομάδα που θα οδηγηθεί σε δίκη από όλες τις εμπλεκόμενες στην υπόθεση (Σαμπντόρια, Εμπολι, Τζένοα, Πάρμα, Πίζα, Πεσκάρα, Προ Βερτσέλι, Νοβάρα).

Γιουβέντους

Να θυμίσουμε εδώ πως παρά την περσυνή αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας επέμεινε στην υπόθεση και ζήτησε να επιβληθεί ποινή στην Γιουβέντους. Οι ιθύνοντες του συλλόγου λοπόν θα πρέπει να υπερασπιστούν τις μεταγραφικές κινήσεις της προηγούμενης τριετίας, την ίδια ώρα που οι συγκατηγορούμενοι της δεν θα κάνουν τίποτα.

Πέρα από την ίδια την ομάδα, τιμωρήθηκαν και στελέχη της ομάδας. Ο Παράτιτσι τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 2.5 ετών από το ποδόσφαιρο (ζητήθηκε να ισχύσει η τιμωρία και εκτός Ιταλίας), ενώ οι Ανιέλι, Αριβαμπένε τιμωρήθηκαν με δυο χρόνια. Ένα έτος και τέσσερις μήνες για τον Τσερουμπίνι και οκτώ μήνες για τον Νέντβεντ.

Γιουβέντους

Ποιες ήταν όμως οι παραβάσεις της ομάδας;

Η ομάδα βρίσκεται στο στόχαστρο λοιπόν με 2 βασικές κατηγορίες. Η πρώτη έχει να κάνει με την παρουσίαση υψηλότερων εσόδων από υπερτίμηση μεταγραφών το διάστημα 2018-2020. Μία τέτοια περίπτωση φαίνεται να είναι η ανταλλαγή Πιάνιτς και Αρτούρ, μεταξύ της Γιουβέντους και της Μπαρτσελόνα. Η κίνηση αυτή δηλώθηκε από την Μπαρτσελόνα στα 60 εκατομμύρια ευρώ και από την Γιουβέντους στα 72.

Η σημαντικότερη κατηγορία όμως για τους τορινέζους φαίνεται να είναι η δεύτερη. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή φαίνεται η ομάδα να ήρθε σε συμφωνία με τους 23 παίχτες του ρόστερ για μη καταβολή 4 μισθών κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας όπου όλες οι ομάδες είχαν ζητήματα. Ωστόσο, όπως φάνηκε από εισαγγελική ή έρευνα η πραγματική περικοπή που δηλώθηκε στα βιβλία του συλλόγου ήταν 23 εκατομμύρια που παραπέμπει σε μισθούς ενός μήνα και όχι 90 που είναι το ποσό για τους 4 μήνες.  Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως οι 3 μισθοί καταβλήθηκαν «μαύρα» χωρίς να φορολογηθούν οι παίκτες και η ομάδα για αυτά τα χρήματα.

Πλέον άπαντες στην ομάδα του Τορίνο περιμένουν το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής να λογοδοτήσει για την απόφαση αυτή, έτσι ώστε να μπορεί η ομάδα να καταθέσει έφεση.

Κάπως έτσι οι Μπιανκονέρι από την δεύτερη θέση έπεσαν στην 10η με ένα βαθμό λιγότερο από τη συμπολίτισσα Τορίνο και στην ισοβαθμία με την Έμπολι, 12 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη (τελευταία είναι η Ρόμα που έχει τη θέση του conference league).

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.