«Κόκκινες Γραμμές» : Ο IANOS και οι Εκδόσεις Εσόπτρον παρουσιάζουν το νέο βιβλίο της Νάνσυς Φωτοπούλου

Τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 20:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Έσοπτρον, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Νάνσυ Φωτοπούλου με τίτλο, «Κόκκινες Γραμμές». Ένας οδηγός ανθεκτικότητας, που απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας, μυημένους ή αμύητους στην αυτογνωσία και την αυταγάπη, παντός καιρού αλλά ειδικά στους δύσκολους και σκοτεινούς

Ακόμα κι όταν όλα γύρω σου μοιάζουν να καταρρέουν, η δύναμη είναι πάντα μέσα σου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 Link βιβλίο: https://bit.ly/3v8qQLz

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3PoY7eG

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αυτό το βιβλίο είναι πράγματι ένας οδηγός ανθεκτικότητας, ενδυνάμωσης, αυτοπεποίθησης και αισιοδοξίας. Είναι γραμμένο με πολλή ενσυναίσθηση και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας, μυημένους ή αμύητους στην αυτογνωσία και την αυταγάπη, παντός καιρού αλλά ειδικά στους δύσκολους και σκοτεινούς. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά για μια επένδυση ζωής, γιατί ποτέ δεν πρέπει να χάνεται η ελπίδα, η έμπνευση, το όνειρο. Οι μέχρι τώρα αναγνώστες έχουν ενθουσιαστεί με τις ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για τον τρόπο προσέγγισης στην αυτοβελτίωση και τον τρόπο ανάδειξης των εσωτερικών περιορισμών μας. Μία εξ αυτών, η πασίγνωστη σε όλους Μαρία Ευθυμίου (Ιστορικός- Βραβευμένη με το βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημονικής Διδασκαλίας) λέει γι’ αυτό το βιβλίο: «Είναι ένα πόνημα λιτό, ευθύβολο, αισθαντικό που θεωρώ πως χρειαζόμαστε ως άτομα και ως κοινωνία, καθώς, πολλοί από εμάς, έχουμε εθισθεί στην γκρίνια, στην απόρριψη, στην αυτολύπηση, στην μετάθεση ευθυνών, στην χαύνωση, στην αδράνεια.»

Η βασική χροιά και προτροπή του βιβλίου είναι ότι η χαρά, η αγάπη, η εξέλιξη, ο ενθουσιασμός, δεν είναι πολυτέλειες στην ζωή μας αλλά το νόημα και ο σκοπός της. Είναι κινητήριες δυνάμεις και αναγκαιότητα για να δημιουργούμε, εκφράζοντας το καλύτερο δυναμικό μας και όχι μόνο να επιβιώνουμε. Μας υπενθυμίζει πως η δύναμη είναι πάντα μέσα μας, ακόμα κι όταν όλα γύρω μας μοιάζουν να καταρρέουν. Μας βεβαιώνει για το θαύμα που είμαστε και πόσα καλύτερα πράγματα μπορούμε να κάνουμε στην ζωή μας, όταν πάρουμε την ευθύνη του εαυτού μας στα χέρια μας. Γιατί το αξίζουμε και το μπορούμε, τόσο απλά.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νάνσυ Φωτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, με μοιρασμένη καταγωγή από Επιτάλιο Ηλείας και Ν. Σκύρο. Από μικρή διάβαζε πολύ, ζωγράφιζε, αντιλαμβανόταν τις ευαίσθητες χορδές και κεραίες της. Μεγαλώνοντας ακολουθούσε την καρδιά της άλλοτε ενστικτωδώς και άλλοτε συνειδητά. Έτσι, μετά από 20 χρόνια ως επιτυχημένη Fashion Designer, μια μεγάλη απόφαση με μεγάλη στροφή ζωής, την οδήγησε στις Εναλλακτικές Φυσικές & Συμπληρωματικές Θεραπείες ως νέα εκπαίδευση και δραστηριότητα. Το τρίπτυχο ΣΩΜΑ- ΝΟΥΣ- ΨΥΧΗ πήρε τις πραγματικές άρρηκτες διαστάσεις του στην ζωή της και έτσι εκπαιδεύτηκε και σε τεχνικές Αυτογνωσίας, Αυτοβελτίωσης, Προσωπικής Ανάπτυξης. Κάποιες από τις πιο κύριες εκπαιδεύσεις που δέχτηκε είναι Χειροπρακτική Kινησιολογία στην Ταϊλάνδη, N.L.P. (Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός), ThetaHealing, Συμβουλευτική & Λογοθεραπεία στο Ανοιχτό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Life & Executive Coaching στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών, Ψυχική & Κοινοτική Υγεία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Η Τέχνη της επικοινωνίας στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο,  κ.ά. Αυτή είναι η πρώτη συγγραφική της δουλειά που βλέπει το φως της έκδοσης εμπρός στα μάτια των αναγνωστών της. Αγαπά να ενδυναμώνει και να παρακινεί τους άλλους προς την αγάπη, την αυτοπεποίθηση, την εμπιστοσύνη, βγάζοντας στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό τους και το υπέροχο δυναμικό τους, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. Πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές κινητήριες δυνάμεις για ζωή, αρκεί να θέλουμε να δούμε και να δοκιμάσουμε τις προοπτικές εμπρός μας. Ελπίζει πάντα σε έναν καλύτερο κόσμο, έτσι ακόμα διαβάζει πολύ και ζωγραφίζει. Επίσης είναι στιχουργός και ποιήτρια.

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.