Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τα μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου στο Θέατρο Ιλίσια

Το Μικρόφωνο εξασφάλισε για εσάς ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ για τη θεατρική παράσταση «Τα μάτια τέσσερα» του Γιάννη Τσίρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου, στο Θέατρο Ιλίσια (Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 18:00).

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράστασης…

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος σκηνοθετεί, μέσα από μια νέα οπτική, το τιμημένο με Βραβείο Δραματουργίας Καρόλου Κουν (2010) έργο του Γιάννη Τσίρου, «Τα μάτια τέσσερα». Μια σπουδή στην αδυναμία και το απύθμενο χάος των Αρχών και του Νόμου, σε μια κοινωνία που αγγίζει τα όρια του παραλογισμού και ο κοινωνικά αδύναμος είναι καταδικασμένος στη μοίρα του. Όταν ένα νεαρό κορίτσι συλλαμβάνεται για μια μικροκλοπή κινητοποιείται ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός για να τιμωρήσει τον παραβάτη.. Το αστυνομικό όργανο, άκαμπτο, εφαρμόζει το νόμο, ο νομοθέτης αποποιείται τις προσωπικές του σχέσεις με τον παραβάτη, ο δικαστής τηρεί τις δέουσες αποστάσεις. Μόνο ο δημοσιογράφος αναζητά «δικαίωση» για τον αδύναμο. Τότε η τηλεοπτική δημοσιοποίηση, γίνεται το έσχατο καταφύγιο του παραβάτη, έτοιμο να τον κατασπαράξει.

«Ο νόμος είναι ίσος για όλους. Οι άνθρωποι, όμως, δεν είναι ίσοι. Οι κοινωνικά αδύναμοι παραβάτες είναι πιο ένοχοι. […] Άλλωστε, όπου κι αν βρεθούμε, ό, τι κι αν κάνουμε, όποιοι κι αν είμαστε, «δυνατοί» ή «αδύναμοι», όποια ιδεολογία κι αν έχουμε, θέλουμε ή δε θέλουμε, κάποια στιγμή, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, οι πράξεις μας, οι αντιδράσεις μας, ακόμα και η αδράνειά μας, θα γίνουν εικόνα μιας τηλεόρασης. Δε μπορούμε να την αποφύγουμε. Ούτε να την αμφισβητήσουμε, γιατί τότε, ίσως στραφεί εναντίον μας.»

Γιάννης Τσίρος, Αθήνα 2008

tamatia4 webposter min

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Γιάννης Τσίρος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πυρπασόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Ζούλια
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Παίζουν:
Μαρία Κατσανδρή
Χρήστος Σαπουντζής
Πανάγος Ιωακείμ
Ευθαλία Παπακώστα

Φωτογραφίες παράστασης: Αγγελική Κοκκοβέ

Παραγωγή: Θέασις Δράσεις Πολιτισμού

Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr


Διαβάστε αναλυτικά τους όρους συμμετοχήςbit.ly/2NKDDw0

Για να μπείτε στην κλήρωση κάντε τα εξής βήματα:

  • Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook -> bit.ly/2Mz9Zvk
  • Εγγραφή στις ειδοποιήσεις μας για να λαμβάνετε πρώτοι το τι συμβαίνει, είτε πατώντας το κουδουνάκι στα αριστερά κάτω που εμφανίζεται στην οθόνη σας (όσοι έχετε υπολογιστή) είτε πατώντας στο «Θέλετε να λαμβάνετε πρώτοι ενημερώσεις για ό,τι συμβαίνει στο Μικρόφωνο» (όσοι είστε από κινητό)
  • Κάντε Public Share το αντίστοιχο Post που θα βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook
  • Κάντε Comment με Tag το άτομο που θέλετε να πάρετε μαζί σας κάτω από το συγκεκριμένο post
  • Στείλτε μας στο Inbox της σελίδας γράφοντας τη λέξη Τα μάτια τέσσερα και το ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ σας

Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου και οι νικητές θα ενημερωθούν με προσωπικό μήνυμα στο Inbox.

 

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.