Εγκαίνια της έκθεσης «Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η έκθεση «Τσέχες και Ελληνίδες Ηρωίδες» παρουσιάζει 60 προσωπικότητες που αποτελούν πρέσβειρες – η κάθε μια στον τομέα της – για την ιστορία της Τσεχίας και της Ελλάδας και συνδιαλέγονται με επιτυχία με την αγωνία της αληθινής αξίας των πραγμάτων.

Διατρέχοντας κανείς την ιστορία των δύο χωρών, συναντά πληθώρα πνευματικών γυναικών που δίνουν το παράδειγμα και το έναυσμα για διεξόδους σε μεγαλύτερες εικόνες και ιδέες, και στο σύνολό τους διαμορφώνουν το πνεύμα του τόπου τους.

Η έκθεση είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Τσεχικού Κέντρου Αθήνας και της δημιουργικής συνεργασίας φοιτητών της Σχολής Ντιζάιν και Τέχνης του Λάντισλαβ Σούτναρ, Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας, Πίλσεν (Σούτναρκα) και φοιτητών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών – Σχολή Καλών Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Παρουσιάζονται εξήντα συνολικά εικαστικά έργα. Τριάντα πορτραίτα σημαντικών γυναικών της Τσεχίας και ισάριθμα από την Ελλάδα. Στις πολυάριθμες ομάδες εργασίας των δύο Σχολών, οι φοιτητές/τριες, και οι καθηγητές/τριές τους  μελέτησαν, ανέτρεξαν και συνδιαμορφώσαν τα πορτραίτα των Ηρωίδων Γυναικών που παρουσιάζονται. Αναζήτησαν την δημιουργικότερη εικαστική  έκφραση για την κάθε προσωπικότητα, γιόρτασαν με αυτόν τον τρόπο τους θριάμβους τους, κατανοήσαν τα κατορθώματά τους, τιμή σαν την προσήλωση και απόδωσαν με την εργασία τους ευγνωμοσύνη.

Ποιες γυναίκες θεωρούν οι ίδιοι οι φοιτητές πρότυπα; Ποιες θαυμάζουν και θεωρούν ηρωίδες;

Εγκαίνια της έκθεσης 3 Οκτωβρίου 2023 στις 19:30

Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της περιοδεύουσας έκθεσης που θα ξεκινήσει το ταξίδι της από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το πρόγραμμα τις βραδιάς θα εμπλουτίσει η σύντομη μουσική παρέμβαση του:

DUO ARIOSO – Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα)

Θα ερμηνεύσουν μουσική Τσέχων και Ελλήνων συνθετών/τριών.

………………………………………………………………………………………………………………..

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης / Πειραιώς 206, Ταύρος Αττικής 177 78

 

Διάρκεια έκθεσης: 3 – 30 Οκτωβρίου 2023

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 22.00

Είσοδος Ελεύθερη

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.