Οι «Παρακμάζουσες» του Γιώργου Μανιού σε σκηνοθεσία Εμμάνουελ Μανιού στο Θέατρο Δόρα Στράτου

Την ΑριστοφΟνική κωμωδία «Παρακμάζουσες» του Γιώργου Μανιού, παρουσιάζει η Abysson Productions, στο Θέατρο Δόρα Στράτου στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Εμμάνουελ Μανιού και η παραγωγή της Abysson Productions.

Στην παράσταση παίζουν: Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς, Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης και 6μελής ζορός με κορυφαία τη Θέλμα Καραγιάννη.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, οι Έλληνες έδωσαν αρκετές μάχες συνδέοντας άρρηκτα την ελευθερία τους με την επανάσταση ενάντια σε κάθε είδους καταπίεση.
Το 430 π.χ. είναι η εποχή του Περικλή, του Θουκυδίδη, του Αριστοφάνη, του Σωκράτη, αλλά και η πρώτη χρονιά που ξέσπασε ο μεγάλος Πελοποννησιακός πόλεμος.

Η παράσταση είναι μια σάτιρα για κάθε λογής εξουσία!

Η υπόθεση:
Στην αρχαία Αθήνα, μια συντηρητική οικογένεια βιώνει τις αλλαγές που σηματοδοτεί η απώλεια του πατέρα στον πόλεμο, αλλά και την επανάσταση που επιφέρουν οι νέες ιδέες και οι ανατρεπτικές διδασκαλίες κάποιων σοφών της εποχής.
Η διχόνοια, η δίψα για εξουσία και ο ανταγωνισμός των μεγάλων, σε αντίθεση με την ανάγκη για ανεξαρτησία των γυναικών και την αμφισβήτηση στο κατεστημένο από τους νεότερους, φέρνει σε σύγκρουση το παλιό με το καινούριο.
Οι εμπλεκόμενοι ζητούν συμβουλές από το μαντείο και με τρόμο βλέπουν το μέλλον που περιμένει τους Έλληνες. Μπροστά στον κίνδυνο ενώνονται και αναζητούν λύσεις. Τότε, με την παρέμβαση του Δία, η ίδια οικογένεια επιλέγεται να ταξιδέψει στο χρόνο – στις επόμενες προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός – για να μεταφέρει το πνεύμα της ενότητας και την σπίθα της επανάστασης που θα φουντώσει την φλόγα της ελευθερίας.
Επίσης, στις Παρακμάζουσες, μαζί με τον έμμετρο λόγο και τη μουσική αναβιώνουν μελοποιημένοι Ομηρικοί, Ορφικοί ύμνοι και ποιήματα της Σαπφούς. Μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά!

«Στο έργο, με ένα εκπληκτικά σατιρικό τρόπο αποτυπώνεται η διαβάθμιση των εξουσιών και η συντροφική σχέση αγάπης και μίσους που έχουν με τη Δημοκρατία.» (Παναγιώτα Μπλέτα, Συγγραφέας – Διανοήτρια 22/11/2021).

Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο: Γιώργος Μανιός
Σκηνοθεσία: Εμμάνουελ Μανιός
Φωτισμοί: Άγγελος Παπαδόπουλος
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αρετή Κοκκίνου
Παράγωγη: Abyss Onproduction / Γεωργία Σαραντοπούλου

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Παλαντζίδης, Νέλλη Γκίνη, Κώστας Φραγκολιάς,
Ασπασία Κοκόση, Παναγιώτης Καρμάτης, Έλενα Μεντζέλου, Νίκος Τριφύλλης
και 6μελής χορός με κορυφαία τη Θέλμα Καραγιάννη

Θέατρο Δόρα Στράτου – Λόφος Φιλοπάππου
Ημερομηνίες παράστασης: 11, 12, 13 Σεπτεμβρίου
Ώρα έναρξης: 20:45

Τιμή εισιτηρίου: 20€, άνεργοι, φοιτητικό, ΑμεΑ: 14€

Εισιτήρια: viva

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.