Ο Βασίλης Νεμέας σπάει τη σιωπή του για τον «Τρίτο Όροφο»

Μέσα από μια μακροσκελή δημοσίευση στο facebook, ο επιτυχημένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Βασίλης Νεμέας τοποθετήθηκε σχετικά με την απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ να προβάλλει καθημερινά διπλά επεισόδια της σειράς «Τρίτος όροφος».

Η αρχική ιδέα της ΕΡΤ ήταν η δεκαπεντάλεπτη σειρά να μεταδίδεται πριν από το δελτίο ειδήσεων των 21:00, όπως αναφέρει ο Βασίλης Νεμέας. Η σειρά έμεινε μετέωρη ως προς την ώρα προβολής της και δόθηκε επιπλέον χώρο δημιουργώντας ένα κενό τετάρτου, καθώς το δελτίο ειδήσεων μεταφέρθηκε νωρίτερα.

Ο σκηνοθέτης, που μοίρασε μεγάλες επιτυχίες στο τηλεοπτικό κοινό, όπως «Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Εκμέκ παγωτό», «Οι αυθαίρετοι», είπε πως τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι στα 60 επεισόδια, κι ότι αν γνώρισε αυτή την αλλαγή μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές θα έγραφε άλλα 40 επεισόδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Βασίλη Νεμέα

«Ο τρίτος όροφος συμφωνήθηκε με την ΕΡΤ να είναι 15λεπες ιστορίες, μία την ημέρα, 60 τον αριθμό, για την τρίτη ηλικία, εξ ου και ο τίτλος! Ήταν επίσης προγραμματισμένες, αυτές οι μικρές καθημερινές ιστορίες των δύο συνταξιούχων, να παίζουν πριν τις ειδήσεις, να λένε μία καλησπέρα χαρούμενη δηλαδή στους θεατές. Αυτή ήταν η ιδέα. Οι ειδήσεις καταργήθηκαν από τις 9 και οι μικρές ιστορίες, βρέθηκαν ξαφνικά να παριστάνουν την σειρά ενώ δεν ήταν, την ώρα που βγαίνουν όλα τα θηρία των καναλιών να κυνηγήσουν…Σειρές 2 και 3ων χρόνων με το κοινό τους από τα μπετά!! Τέτοιες κανονικές σειρές λοιπόν και ειδικότερα κωμωδίες, ξέρουμε να κάνουμε και πολύ επιτυχημένες και βραβευμένες από το κοινό μάλιστα τόσα χρόνια. Φτάνει να μας το έλεγαν από την αρχή. Με το βαρύ βιογραφικό μας πήγαμε στην ΕΡΤ και όχι με κονέ!!

Ήμουν τυχερός λοιπόν γιατί οι δύο πρωταγωνιστές και ο Αντώνης και η Λυδία, αγάπησαν τους χαρακτήρες και τα σενάρια και φτιάξαμε μαζί ένα πρόγραμμα που όσοι το βλέπουν το χαίρονται. Σίγουρα θα υπάρχουν και μερικοί που θα ήθελαν πιο πολλές ατάκες, αλλά τι να κάνουμε τώρα.. Διακρίθηκα και έζησα από αυτή τη δουλειά σαν σεναριογράφος τόσα χρόνια, όχι σαν ατακαδόρος. Πέρα όμως από την όποια καλλιτεχνική αξία των μικρών ιστοριών, ακόμη και αυτά τα νούμερα τηλεθέασης, τα χαμηλά, είναι πολλές φορές ίδια πάνω κάτω με βαριά προγράμματα της ΕΡΤ που τα προωθούν με μανία, ενώ τον τρίτο όροφο τον έχουν ρίξει στην πυρά, για τους δικούς τους λόγους.

Είχαν και τις 60 ιστορίες από μέσα Ιουνίου γυρισμένες, τις είχαν δει, είχαν αποφανθεί ότι τους φτιάχνουν την διάθεση, αυτό έλεγαν στα τρέιλερ όλο το καλοκαίρι, ότι ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω στην αρχική ιδέα μας έλεγαν. Αν λοιπόν οι ιστορίες δεν μπόρεσαν να πάρουν μεγαλύτερα νούμερα, το πρόβλημα δεν είναι μόνο του τρίτου όροφου… Είναι γενικότερα της πολυκατοικίας της ΕΡΤ. (Εννοείται ότι η δημόσια τηλεόραση παρ’ όλα αυτά πρέπει να “μετριέται”, να υπάρχει μία αίσθηση που βρίσκονται τα προγράμματά της από σοβαρές εταιρίες, γιατί αλλιώς η εκάστοτε διοίκηση θα αποφασίζει μαζί με το τουίτερ!!! αν ένα πρόγραμμα αξίζει για 100 επεισόδια και πολλά χρήματα και κάποιο άλλο για λίγα και με ελάχιστα χρήματα όπως ο τρίτος όροφος.

Μεταξύ μας 60 ιστορίες δεν ήταν και λίγες… Αν όλα πήγαιναν καλύτερα, αν είχαν ειδοποιήσει έγκαιρα να γράψω το καλοκαίρι, αν είχαν ειδοποιηθεί οι πρωταγωνιστές να κανονίσουν τα θέατρά τους, τις πρόβες τους κλπ. το πολύ να έγραφα άλλες 40…

Δεν είχα σκοπό να μιλήσω, η δουλειά μου είναι να γράφω, να φτιάχνω ιστορίες και χαρακτήρες και όπου δεν με θέλουν να πηγαίνω πάρα κάτω. Είμαι πολύ περήφανος που ακόμη μιλάνε για τους αυθαίρετους, για το εκμέκ παγωτό, το κάτι τρέχει με τους δίπλα κλπ. Περήφανος που και ο τρίτος όροφος, κάποια στιγμή, έστω από επαναλήψεις, θα πάρει αυτό που του αξίζει και θα κριθεί για αυτό που φτιάχτηκε και όχι για αυτό που το έβαλαν τελικά να παριστάνει… Και πάλι θερμές ευχαριστίες στους δύο σπουδαίους ηθοποιούς για τη συνεργασία. Πολλά ευχαριστώ στους ανθρώπους που το βλέπουν, στα καλά λόγια που λένε.
Εις το επανιδείν!»

Πηγή: tetragwno.gr

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.