Το βραβείο Leonardo da Vinci Lifetime Achievement στον Santiago Calatrava

Η Μπιενάλε Τέχνης και Ντιζάιν της Φλωρεντίας θα τιμήσει με το βραβείο Leonardo da Vinci Lifetime Achievement τον Santiago Calatrava θεωρώντας τον «έναν από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της εποχής μας».

Η μπιενάλε της Φλωρεντίας σημειώνει ότι το βραβείο είναι επίσης αναγνώριση του «τολμηρού πειραματισμού του» και της ικανότητάς του να συνδυάζει τέχνη και αρχιτεκτονική.

Επιπροσθέτως, για να τιμήσει τη μακρόχρονη, διάσημη καριέρα του θα αφιερώσει ολόκληρο περίπτερο στο έργο του. Ο αρχιτέκτονας, που είναι και γλύπτης, αναμένεται να παραστεί στην τελετή απονομής στις 19 Οκτωβρίου και να κάνει και ομιλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

«Ένας από τους πλέον επιδραστικούς αρχιτέκτονες της τελευταίας πεντηκονταετίας, ο Calatrava είναι μια ηγετική φιγούρα σε μια αρχιτεκτονική που σέβεται τις δυνάμεις που διαπερνούν τις κατασκευές του, τις οποίες ενίοτε συλλαμβάνει με απαιτητικές λύσεις ως προς τη φόρμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση για το βραβείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.