Αναστέλλονται δρομολόγια πλοίων λόγω ισχυρών ανέμων

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές έχουν οδηγήσει στην αναστολή αρκετών δρομολογίων πλοίων σε λιμάνια της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι άνεμοι φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην θαλάσσια κυκλοφορία.

Παρά τα προβλήματα, τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά και για τα νησιά του Αργοσαρωνικού διεξάγονται κανονικά. Αντίθετα, από το λιμάνι της Ραφήνας δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια για τις Κυκλάδες, εκτός από το Μαρμάρι που εξακολουθεί να εξυπηρετείται κανονικά.

Επίσης, από το Λαύριο δεν πραγματοποιήθηκαν τα πρωινά δρομολόγια, ενώ οι γραμμές Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα, Ληξούρι-Αργοστόλι, Λευκάδα-Μύτηκα Αιτωλοακαρνανίας, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά είναι κλειστές.

Επιπλέον, λόγω των ισχυρών ανέμων αναστέλλονται και τα δρομολόγια των πλοίων από τον Βόλο για τις Σποράδες και από την Καβάλα για τον Πρίνο στη Θάσο.

Για τους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, συνιστάται να επικοινωνήσουν με τα λιμεναρχεία και τα τουριστικά πρακτορεία στην περιοχή τους για να ενημερωθούν για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις στα δρομολόγια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και το Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται στα Δωδεκάνησα και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και το απόγευμα. Παροδικές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο, τις Σποράδες, τις βόρειες Κυκλάδες και την κεντρική Μακεδονία τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 και τοπικά στα νότια τους 21 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στην δυτική και κεντρική Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.

Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.Θερμοκρασία: Έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά και το Ιόνιο.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην Εύβοια.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά τμήματα των Κυκλάδων και τη βόρεια Κρήτη.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, στα Δωδεκάνησα και πιθανώς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως και το απόγευμα.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και από το βράδυ στις Σποράδες τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Κυριακή 19/11, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, το Ιόνιο και την Εύβοια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στη Θράκη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και το βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση απο τα βόρεια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός (αρνητικές θερμοκρασίες) τις πρωινές ώρες. Συγκεκριμένα στα βόρεια θα κυμανθεί από -03 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα από 05 έως 17 και στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Στη Μακεδονία γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με βαθμιαία βελτίωση. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και στην κεντρική Μακεδονία έως 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από τις προμεσημβρινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 και από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στην Εύβοια τις πρωινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 05 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα τις πρωινες ώρες έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Ο καιρός αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα βελτιωθεί.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση από το μεσημέρι και απο τα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 ως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.