Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Η Μόνικα Μπελούτσι βραβεύτηκε με τον «Χρυσό Αλέξανδρο»

Η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι σινεφίλ μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Το Χρυσό Αλέξανδρο του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για το σύνολο της προσφοράς της στο σινεμά, παρέλαβε η Μόνικα Μπελούτσι, ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους στα ελληνικά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή που έλαβα αυτό το βραβείο, είμαι πολύ ευγνώμων και ιδιαίτερα συγκινημένη», ήταν τα λίγα λόγια που είπε η Μόνικα Μπελούτσι, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη της στη Μαρία Κάλλας για την έμπνευση που της προσέφερε, ενώ πριν κατέβει από τη σκηνή, παρέμεινε για λίγα δευτερόλεπτα αγγίζοντας το μέρος της καρδιάς της για να επαναλάβει τις ευχαριστίες στο κοινό που τη χειροκροτούσε παρατεταμένα.

Φωτ.: Eurokinissi

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ορέστης Ανδρεαδάκης, είπε ότι η διοργάνωση τιμά μια σπουδαία ηθοποιό η οποία εδώ και 30 χρόνια κατέχει μια σπουδαία θέση στον παγκόσμιο κινηματογράφο. «Σ’ αυτό το υπόδειγμα κινηματογράφου εποχής το οποίο ξεδιπλώνει τις πιο φωτεινές πτυχές της ευρωπαϊκής ιστορίας, η Μόνικα Μπελούτσι παραδίδει μια μνημειώδη ερμηνεία, πλάθοντας ένα πολυεπίπεδο γυναικείο χαρακτήρα».

Φωτ.: Eurokinissi

Η υποδοχή που της επιφύλαξαν οι σινεφίλ μέσα στην κινηματογραφική αίθουσα ήταν επίσης ιδιαίτερα θερμή, ενώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ίδια σε νεότερη εκδοχή της, όταν σε ηλικία 37 ετών υποδύθηκε το ρόλο της 27χρονης Μαλένας, στην ομώνυμη ταινία του 2000 του Τζουζέπε Τορνατόρε. Πρόκειται για την αξέχαστη και συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης και συγχρόνως τοιχογραφία μιας οδυνηρής ιστορικής περιόδου, όπου η Μόνικα Μπελούτσι ερμηνεύει υποδειγματικά ένα πολυσύνθετο γυναικείο χαρακτήρα.

Φωτ.: Eurokinissi

Η Μόνικα Μπελούτσι αναχωρεί αύριο από τη Θεσσαλονίκη.

Φωτ.: Eurokinissi

Φωτ.: Eurokinissi

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.