• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Ο αντίκτυπος μιας εβδομάδας ενδοσκόπησης για τους διαγωνιζόμενους και της αποχώρησης της Έλενας Κορωναίου, εμφανής στο Live του “Star Academy”… (vids)

Τελικά, αρχίζει να διαφαίνεται ότι ο εγκλεισμός μέσα στη σπίτι της μουσικής ακαδημίας αποτελεί μία αφορμή για ενδοσκόπηση από πλευράς των σπουδαστών, διότι εκτός των μαθημάτων που παρακολουθούν προσπαθώντας να βελτιώσουν, τόσο τις φωνητικές τους ικανότητες, όσο και τη σκηνική τους παρουσία, ανασκάπτουν το παρελθόν τους, αναζητώντας πράξεις και συμπεριφορές για τις οποίες έχουν μετανοήσει και των οποίων τα αποτελέσματα επιθυμούν να τροποποιήσουν, εάν αυτό καταστεί εφικτό. Βλέπουν, με λίγα λόγια, τη διαμονή τους στο “Star Academy”, ως ένα είδος ψυχανάλυσης και περισυλλογής, πράγμα το οποίο έχει γίνει αντιληπτό και από την κριτική επιτροπή, τα μέλη της οποίας έδωσαν πολλές χρήσιμες συμβουλές στους σπουδαστές κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού show – και κυρίως, η Άννα Βίσσης – αναφορικά με τον τρόπο συμπεριφοράς και επικοινωνίας τους με τους συγκατοίκους και εν γένει, με τους συνανθρώπους τους, αλλά και όσον αφορά στο ουσιαστικότερο, βάσει του λόγου εισαγωγής τους στο talent show, κομμάτι που αφορά στον τρόπο ερμηνείας τους, φυσικά.

Βέβαια, αν και η μοναχική αυτή και συναισθηματικά φορτισμένη ενδοσκόπηση φαίνεται ότι συνάδει με την ιδιοσυγκρασία των διαγωνιζόμενων του reality show, υπάρχουν πάντα και οι εξαιρέσεις. Αναφέρομαι φυσικά, στην Έλενα Κορωναίου, η οποία μην αντέχοντας την όλη κατάσταση του εγκλεισμού και όντας πλέον υπερβολικά ψυχολογικά καταβεβλημένη για να παρατείνει τη διαμονή της στο show, αναγκάστηκε να αποχωρήσει από αυτό πριν ολοκληρωθεί η τέταρτη εβδομάδα παραμονής των σπουδαστών στο talent show, με το Live της χθεσινής Παρασκευής, 7 Απριλίου. Όλα αυτά, η Έλενα ανέβηκε στη σκηνή του live show και τα εξήγησε σε κριτές και κοινό και εν συνεχεία, αποχώρησε οριστικά από το “Star Academy”.

Star Academy - Έλενα Κορωναίου

Τη συναισθηματική αυτή φόρτιση του χθεσινοβραδινού live show ήλθε να μετριάσει ο Κώστας Μαρτάκης, ερμηνεύοντας παλιές και νέες επιτυχίες του και ξεσηκώνοντας κοινό και κριτική επιτροπή με το ταλέντο και τις φωνητικές και κινησιολογικές του ικανότητες.

Σε αυτό το σημείο, ας δούμε τα κομμάτια που οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση επέλεξαν να ερμηνεύσουν στη σκηνή του “Star Academy”:

1. Γιάννης Μιχελής – Τραγούδι: «Το Τραγούδι του Χάρη II (Έρωτας είναι θαρρώ)» – Καλλιτέχνης: Γιάννης Πάριος & Χάρης Βαρθακούρης.

2. Σταύρος Γιάννου – Τραγούδι: «Επιλογή μου» – Καλλιτέχνης: Άννα Βίσση.

3. Ειρήνη Ασιαλέμ – Τραγούδι: «Ταξίδι στη βροχή» – Καλλιτέχνης: Τάκης Σωτηρχέλλης.

Εκτός των ανωτέρω βέβαια, ουσιαστικής σημασίας για το talent show αποτελούν και οι ερμηνείες των υπολοίπων σπουδαστών, τα κομμάτια, τα οποία τους δόθηκαν προς ερμηνεία και αποτελούσαν μία αναδρομή σε pop, rock και λαϊκές επιτυχίες των 90’s, είναι τα ακόλουθα (με αντίστοιχα video, όπου αυτό κατέστη εφικτό):

1. Στυλιανός Ξανθός – Τραγούδι: «Φεύγω» – Καλλιτέχνης: Νίκος Παπάζογλου.

2. Ηρόδοτος Αχιλλέως – Τραγούδι: «Διθέσιο» – Καλλιτέχνης: Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

3. Δημήτρης Ντέντε – Τραγούδι: “Getting away with it (All messed up)” – Καλλιτέχνης: James.

4. Dalida Gutiérrez – Τραγούδια: «Το μόνο που θυμάμαι» & «Ορκίσου» – Καλλιτέχνες: Ευρυδίκη & Αλέξια.

5. Ιωάννα Μπαλτά – Τραγούδι: «Στοιχηματίζω» – Καλλιτέχνης: Μαντώ.

6. Στέλιος Καλλίτσης – Τραγούδι: «Δικός σου για πάντα» – Καλλιτέχνης: Μιχάλης Ρακιντζής.

7. Φαίη Μπαζιώτη – Τραγούδι: «Να ‘σαι καλά» – Καλλιτέχνης: Άννα Βίσση.

8. Ζαφείρης Παρασκευόπουλος – Τραγούδι: «Απόψε θα ‘θελα» – Καλλιτέχνης: Δημήτρης Μητροπάνος.

9. Κατερίνα Ζήνωνος – Τραγούδι: «Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο» – Καλλιτέχνης: Κατερίνα Κούκα.

10. Μάκης Τσώτσης – Τραγούδι: «Τόσα δειλινά» – Καλλιτέχνης: Νίκος Κουρκούλης.

Αφού ολοκληρώθηκε λοιπόν, η όλη διαγωνιστική διαδικασία, ο Μένιος Φουρθιώτης ανακοίνωσε το διαγωνιζόμενο που κατόρθωσε να συλλέξει το υψηλότερο ποσοστό θετικών ψήφων, μέσω της ψηφοφορίας του κοινού και αυτή ήταν η Ειρήνη Ασιαλέμ. Αναφορικά με τους υπόλοιπους δύο προτεινόμενους προς αποχώρηση, η κριτές δε φάνηκε να δυσκολεύονται να εξάγουν το αποτέλεσμα, μιας και ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Νίκος Καρβέλας και η Άννα Βίσση έδωσαν την αρνητική τους ψήφο στο Σταύρο Γιάννου, ο οποίος αν και υπερψηφίσθηκε, με το Γιάννη Μιχελή να λαμβάνει αρνητική ψήφο, από την πρόεδρο, για τη συγκεκριμένη εβδομάδα, της κριτικής επιτροπής, Ναταλία Γερμανού – με την ψήφο της να μετράει ως διπλή – αποχώρησε τελικά από το reality show, αισθανόμενος, όπως ο ίδιος δήλωσε, ήδη star, διότι «star γεννιέσαι, δε γίνεσαι».

Star Academy - Σταύρος Γιάννου

Το ενδιαφέρον μας τώρα έχει στραφεί στο αποψινό επεισόδιο του “Star Academy”, διότι, όπως κάθε εβδομάδα, έτσι και σήμερα, Σάββατο, 8 Απριλίου, στις 21:00, πρόκειται να ανακοινωθούν οι τρεις επόμενοι υποψήφιοι προς αποχώρηση της μουσικής ακαδημίας, βάσει πάντοτε της ψήφου των καθηγητών τους. Προσοχή όμως, οι συγκεκριμένοι τρεις σπουδαστές δε θα διαγωνισθούν την ερχόμενη Παρασκευή, τη Μεγάλη Παρασκευή δηλαδή, αλλά την επόμενη, στις 21 Απριλίου, στις 20:45. Επομένως, συντονιζόμαστε στη συχνότητα του Epsilon και πάλι σε δύο σχεδόν εβδομάδες από τώρα.

Μέχρι τότε, ευχάριστες και κατανυκτικές διακοπές του Πάσχα!

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

20 − 11 =

Ads